Zucchiniblinit



Viimeksi tein kiusausta ja siitä jäi puolikas käyttämättä kesäkurpitsaa ja sillehän piti keksiä hyötykäyttöä. Tein taannoin perunablinejä johon lisäsin kikherneitä. En ollut ihan tyytyväinen lopputulokseen ja siksi päätin pistää paremmaksi. Pieni perfektionisti kun asuu sisälläni enkä halua syödä huonoa ruokaa.

Tämä ohje on äärettömän helppo ja nopea. Massan tekee n. 10 min. ja pannulla nämä paistuvat siinä missä letutkin. Siitä kiitollinen raaka-aine kesäkurpitsa on ettei sen kanssa tarvitse kypsennellä ylenmäärin kuten perunalla.

Se että ohje on nopea se on myös helppo ja todellakin edullinen. Vähän raaka-aineita, kesäkurpitsaa, sipulia ja valkosipulia, mausteita ja kananmuna kikhernejauhojen kanssa sitomaan massa.

Lopputulos on oikeasti hyvä kun maustaa sopivasti. Näiden seurana sopii tarjota ihan mitä tahansa. Minulla oli nyt hiven smetanaa, sipulisilpua ja mikrokokoisia, maailman pienimpiä, tomaatteja. Myös ihan kunnon mäti tahi savu/suolakala käy loistavasti kaveriksi, ei paljoa häviä oikeille blineille.

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
½ sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
1 rkl kasvisliemimassaa tai kasvisfondia
(persiljaa)
1 rkl savupaprikajauhetta
chiliä maun mukaan
1 rkl sinappia
mustapippuria
suolaa
2 rkl kikhernejauhoa tai maissitärkkelystä
1 kananmuna

oliiviöljyä paistamiseen

Poista kesäkurpitsasta mahdollinen pehmyt osa ja raasta kurpitsa. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet hienoksi. Lisää joukkoon kasvisliemimassa, tai fondi ja hienonnettua persiljaa, sekä muut mausteet. Kananmunan lisäyksen jälkeen lisää kikhernejauhot tai maissitärkkelys. Massa saa jäädä hieman löysäksi jotta sen voi nostella lusikalla pannulle ja levittää hieman kuin ohukaistaikinan. Eli yksi ruokalusikallinen lettua kohden on ihan hyvä ja sen levittää n. Pikkuletun kokoiseksi ohueksi letuksi pannulle. Paista molemmin puolin ruskeaksi hyvässä oliiviöljyssä. Ja lisukkeet voit valita oman maun mukaan.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit