Kasvisliemimassa



Hieman enemmän on tullut ajateltua viimeaikoina omaa terveyttä ja sitä mitä suuhun lykkää. Kaikki liemikuutiot, fondit, sun muut pitävät melkoisen määrän lisäaineita muassaan. Tämä ohje tuli ihan vahingossa eteen ja olihan se kokeiltava. Lopputulos olikin erinomainen. Teelusikallinen tätä ajaa hyvin kasvisliemikuution keitoissa ja yleensä missä makua kaivataan. Homma itsessään on helppo ja vaivaton.

100g persiljaa varsineen
1 sipuli
2 porkkanaa
reilu pala selleriä
5 rkl merisuolaa, ei mineraali





Kuori juurekset ja sipuli. Huuhdo persilja. Hienonna veitsellä kaikki karkeaksi. Laita tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle kulhoon ja lisää suola. Aja hienoksi massaksi ja laita tölkkiin. Tölkit kannattaa pitää +120 uunissa min. 30 min ja kannet keittää vedessä. Tässä vihannesmassassa suola toimii säilöntäaineena.

Olen nyt käyttänyt tätä hyvällä menestyksellä kaikessa ruoanlaitossa. Ei ole ollut tarvetta enää liemikuutioille. Sopii jopa uunilihan maustamiseen ennen paistoa, kiitos suolan.

Kommentit

  1. Varmasti mainota!
    Olen tehnyt hitaampaa versiota ja kuivattanut kaikki vihannekset jääkaapin päällä pelti kerrallaan ja jauhanut sitten lähes jauheeksi. Se maku! Pesee mennen tullen lisäainekuutiot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on oikeasti järjettömän hyvää. Sitä lorahtaa jopa ranskankerman joukkoon sellaisenaan ja tuorejuustoon. Ei voi kuin nauttia.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit