Täytetyt tomaatit ja paprikat Kallen tapaan



Puutarhassa kesä jatkuu ja tomaatteja tulee ihan valtoimenaan. Samoin on laita paprikoilla ja chileillä. Tuo merkitsee että nyt niitä on syötävä ja nautittava kun niitä on. Ei kaupan tomaatit täälläkään ole talvella kaksisia.

Myös tori pursuaa puutarhaherkkuja, siksipä kun tulee siellä vierailtua niin tarttuu aina jotain hauskaa ja hyvää mukaan. Kuten tänään maissia, tuoretta, makeaa ja äärettömän mehevää.

Päätin jo alkuviikosta että tänään tehdään täytettyjä tomaatteja ja paprikoita. Maissi sopii kuvioon varsin mainiosti koska se saa muhia uunissa näiden kanssa ja tuo mukavaa lisää aterialle.

Täyte on simppeli ja varsin kevyt. Yrtit antavan siihen makua, samoin kevyt chilisyys ja inkivääri. Sopivan reipas ja mehevä maultaan sekä rakenteeltaan.

Resepti on tehty ajatellen kahta pihvitomaattia ja pienehköä paprikaa varten. Joten sitä joutuu soveltamaan määrän kasvaessa.

2 pihvitomaattia
2 pienehköä paprikaa
1 keskikokoinen sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl raakaa riisiä pitkäjyväinen
suolaa
mustapippuria
chiliä maun mukaan
oliiviöljyä
1 tl kasvisliemimassaa
runsaasti tuoretta oreganoa
½ tl dijon sinappia
100g juustoraastetta

Keitä riisi ohjeen mukaan kypsäksi. Leikkaa paprikoista kanta auki niin että siitä tulee ”hattu ja saa siemenet vedettyä samalla pois. Poista siemenet ja säästä hattu. Leikkaa kannasta tomaatilta ”hattu” pois ja koverra varovaisesti lusikalla. Kuullota sipulit ja lisää joukkoon koverretut tomaatin sisälmykset. Hauduta neste lähes kokonaan. Lisää keitetyn riisin joukkoon. Lisää kaikki mausteet ja ¾ juustosta joukkoon. Pidä raikkaan mausteisena täyte, kuitenkin siinä saa olla hieman ytyä. Täytä paprikat ja laita hattu päälle. Samoin täytä tomaatit ja jätä hattu pois ja juustoraastetta reilusti päälle. Paista uunissa +200 n. 15 min. kunnes juusto on saanut kauniin värin. Jos laitat tuoretta maissia kaveriksi niin esikeitä se suolavedessä 6 min. Uunipannulle laitettaessa niskaan hieman oliiviöljyä.

Kommentit

Suositut tekstit