Pasta Carbonara vegeteriana




Eilen tuli istuttua pitkään iltaa parvekkeella kuunvalossa ystävien seurassa, nauttien Kroatian kesäyönlämmöstä ja kaskaiden laulusta. Myös loistava ruoka, kasvissellainen kuului asiaan. Mikään ei voita sitä olotilaa kun kynttilöiden ja kuunvalossa katselee kuunsiltaa merenlahdella ja saa nauttia samalla ystävien seurasta ja hyvästä viinistä kera ruoan.

Tänään seurasikin sitten todella kuuma ja läkähdyttävä päivä, +34 iski lämpölasiin. Mieti siinä sitten mitä sitä saisi syötyä. Aamiaiseksi vesimeloni oli loistava vaihtoehto ja seuraksi hieman eilisiä grissinin ja vihreän hummuksen tähteitä. Kuitenkin jotain piti keksiä ja siinä tuo vieraileva herkkusuu sai puheenvuoron. Haluan pasta carbonaran, kuului aurinkoiselta parvekkeelta, varmasti haluan!

Jaahas, carbonara? Eihän töllissä ole pekonia tahi muuta sopivaa, vai oliko? Kevyen tovin mietintä jääkaapin ovella ja onhan täällä, porkkanoita. Siis nyt tehdään carbonaraa porkkanoista. Jos joku olisi vuosi sitten kertonut mitä tänään olin tekemässä en ihan olisi uskonut. Kaveriksi vain sipulia, valkosipulia ja pari munaa sekä parmesaania raastettuna. Ja lopputulos? Ehkä jotain kertoo sen että vieraileva herkkusuu hakemalla haki annoksesta jotta missä tässä on pekonia? Lopputulos hipoi täydellisyyttä. Ja muuten oli varsin nopea tehtävä, kunhan muistaa laittaa porkkananat marinoitumaan ½ aikaisemmin. Valmistuu siinä kun pastavesi lämpiää ja pasta kypsyy. 



Spagettia kahdelle

3 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl savupaprikajauhetta
( kirsikkatomaatteja)
suolaa
mustapippuria
¼ tl kuminaa
¼ sinapinsiemeniä
¼ korianterinsiemeniä
1 tl dijonsinappia
0,5 dl oliiviöljyä
2 kananmunaa
40g parmesaaniraastetta 



Viipaloi kuoritut porkkanat vinottain n. 2-3 mm viipaleiksi. Näin ne eivät hajoa mössöksi kypsennyksessä. Laita viipaleet marinoitumaan lisäämällä paprikajauhe ja 1 tl suolaa ja mustapippuria hiven viipaleille. Anna marinoitua vähintään 30 min. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita reilusti oliiviöljyä pannulle siinä vaiheessa kun pastavesi alkaa poreilla ja lisää sipulit ja porkkanasuikaleet paistumaan. Porkkanoista on tullut lientä pihalle, säästä se ja lisää lopuksi. Marinoimalla porkkanat kuivuvat ja rakenne pysyy paistettaessa rapeampana. Kun sipulit ja porkkanat alkavat saada väriä, lisää valkosipulit ja vastajauhetut loput mausteet. Aivan lopulla lisää sinappi. Jos haluat saada hieman väriä niin lisää kokonaisia kirsikkatomaatteja pannulle niin että ne vain kevyesti lämpiävät, näin ne eivät hajoa. (takarivin on turha huudella ettei carbonaraan kuulu kirsikkatomaatit. Heillä ei vain ole samalla lailla runsautta niistä kuin minulla) Lisää kypsä spagetti ja sekoita kevyesti. Jos tuntuu kuivalta, hieman keitinlientä mukaan. Lopuksi kaksi raakaa kananmunaa rikotaan joukkoon ja parmesaaniraaste. Sekoita nopeasti ja tarjoile välittömästi.

Kommentit

Suositut tekstit