Se parempi vegaaninen majoneesiVegaanisuushaaste jonka sain asettaa mielenkiintoisia asioita mietittäväksi. Joutuu oikeasti funtsimaan kuinka ruokkii ihmisen jolla on gluteenista lähtien kaikki maito ja eläinkunnan tuotteet kielletty. Tai kielletty ja kielletty, kilpirauhasen ongelmia kuitenkin. Joten saapi kehitellä sopivia einehiä.

Ruokalistalla on tänään uuni maa-artisokkaa ja vegaaninen lindströminmureke ja nuo ikään kuin kaipaavat seurakseen vegaanisen dipin. Majoneesi sopii siihen hirmuisen hyvin ja tänään sitruunaisena. Homma on helppo, nopea ja lopputulos sopii meikäläisellekin joka on käyttänyt normimajoneesia varsin runsaasti. Rakenne ja maku ei häviä yhtään, päinvastoin. 
½ dl  säilykekikherneiden säilöntälientä
1 rkl sinappia (dijon)
viinietikkaa
1-1,dl öljyä
suolaa
mustapippuria
rakuunaa
sitruunanmehua
hiven palmusokeria tai tummaa sokeria 


Laita kikherneiden säilöntäliemi kapean korkeaan astiaan seuranaan etikkaa ja sinappia. Aja sauvalla sekaisin ja lisää nauhana öljyä. Älä kuitenkaan käytä oliiviöljyä koska se tekee majoneesin herkästi kitkerähköksi, mieto perusöljy on paras. Lisää mausteita ja tarvittaessa etikkaa. Jos majoneesi menee liian löysäksi etikan ja sitruunanmehun lisäämisen jälkeen lisää vain öljyä ja jatka sekoittamista sauvalla.

Kommentit

Suositut tekstit