Gorgonzolapasta


Kesä on tullut Kroatiaan ja sitä myöten myös helteet. Siksipä pitää kehitellä toimivia ruokaratkaisuja joita jaksaa väänätä keittiössä ja myös syödä +30 helteellä. Lisämaustetta tähän tuo tuo elämänkumppanin maito- ja vehnäallergia joita pitää kunnioittaa. Onneksi juustot ovat sallittuja.

Siksipä gorgonzola pääseekin pääosaan ja parmesaani lopulta huipulle. Muuten nyt mennään äärettömän yksinkertaisesti ja etenkin nopeasti. Kuumasta keittiöstä ja kaasuliedestä on päästävä pikaisesti eroon partsille ulkoilmaan syömään.

Aikaa tähän menee vartti ja siitä oleellisin aika pastaveden kuumentamiseen ja maissipastan keittämiseen. Olin hieman skeptinen maissipastalle, vaan sanottava jotta kyllä se upposi loistavasti.

Lyhyestä virsi kaunis ja keittiöön. Jaa, niin, yrttipuutarhan kautta, rucolaa tarvitaan ja tuoretta valkosipulia tai versoja.


Pastaa kahdelle sopivasti
suolaa
vettä riittävästi

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi tai versoja maun mukaan
oliiviöljyä
1 tlk kasvisruokakermaa
100 g gorgonzolaa
mustapippuria
hiven savupaprikajauhetta
(suolaa)
puoli kourallista rucolaa
50g parmesaania

Keitä pasta ohjeen mukaan Välimeren suolaisessa vedessä. Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää kasviskerma ja gorgonzola murennettuna. Anna juuston sulaa joukkoon. Älä turhaan keitä kasaan. Lisää valutettu pasta ja hieman hiennonnettua rucolaa joukkoon ja aseta tarjolle. Päälle runsaasti parmesania. Kastikkeen ei ole tarkoitus olla vetelää vaan lähinnä tahmeaa joka tarttuu pastaan antamaan makua, ei uittamaan sitä. Muista, pastaa ei koskaan saa huuhtoa vaan sen tärkkelyksen pitää ola mukana. Varoituksen sana, syytä keittää hieman reilusti pastaa, sitä palaa tällä kastikkeella.
Kommentit

Suositut tekstit