Juustotäytetty prosciutto ja hunajapaahdetut kasviksetKun tulee juhla ja pitää keksiä jotain poikkeuksellisen oivaa tarjoiltavaa, niin tässä on. Prosciutto jo yksinään on taivaallisen hyvää. Ja hieman vaivaa näkemällä siitä saa kaksinverroin parempaa.
Olen tarjoillut tämän nyt alkupalana hunajapaahdetun pikkuporkkanan ja fenkolin kera. Täytetyt prosciuttorullat sopivat myös sellaisinaan tarjoiltaviksi, esim kanapeiden päälle.
Valmistaminen on varsin yksinkertainen ja nopea prosessi, siinä ei juurikaan nokka tuhise. Juustona käytän Philadelphian tyylistä tuorejuustoa. Suomessa oli, ainakin silloin kun siellä vielä asuin, myynnissä ranskalaista piparjuurijuustoa. Se sopii suoraan tähän täytteeksi. Muussa tapauksessa otetaan sitä maustamatonta ja lähdetään siitä tuunaamaan täyte. Piparjuurta kehiin ja homma etenee.

Hunajapaahdetut pikkuporkkanat ja fenkoli taas vie hetken kauemmin. Näissä on ensin esikeitettävä nuoret pikkuporkkanat ja viipaloitu fenkoli suolavedessä yhdessä puolikypsiksi. Jos uusia pikkuporkkanoita ei ole nii kannattaa katsoa kaupassa porkkanapussi jossa olisi mahdollisimman pieniä. Tai sitten nätisti halkaista ne isot. Pääasia että lopputulos on sopusuhtainen. Fenkoli halkaistaan ensin kahtia ja sen jälkeen puolikkaat viipaloidaan n. 1,5 cm viipaleiksi joita kanta pitää kasassa. Esikeitetyt kasvikset paahdetaan runsaassa voissa pannulla kevyesti. Anna voin saada hiven väriä ennen kuin lisäät kasvikset. Kääntele varoen useamman kerran. Lisää loppuvaiheessa hunajaa ja rakuunaa päälle ja anna hetken muhia. Asettele tarjolle ja nauti jumalaisen hyvistä kasviksista. Muista kuitenkin että kasvisten pitää jäädä al dente, napakoiksi. Lötköt kasvikset eivät ole mistään kotoisin. Täytetty Prosciutto

100g prosciuttoa
200g tuorejuustoa
1 rkl piparjuuritahnaa tai tuoretta piparjuurta (maun mukaan)
hiven tuoretta korianteria tai persiljaa

Tee täyte, jos et käytä valmista piparjuurijuustoa, sekoittamalla piparjuurta ja korianterisilppua juuston joukkoon. Levitä tuorekelmua työpöydälle ja lado prosciuttoviipaleet siihen kevyesti limittäin. Laita juustosta n. 2 cm palko viipaleiden toiseen päähän ja rullaa varovaisesti kelmua apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi. Sulje kelmu myös päistään ja vie pakastimeen joksikin aikaan jähmettymään. Kun juusto on hivenen kovettunut niin ota rulla pois kelmusta ja viipaloi n.2 cm viipaleiksi ja aseta tarjolle. 


Kommentit

  1. oooh onpa hyvä idea, olen tehnyt samantyylistä lohirullaa kylmäsavulohesta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit