Kroatialaiset uuniperunat, Hrvatski pećnica krumpirVappu tulee ja kuinka ollakaan kesä on täällä hehkeimmillään. Lämmöt hohkavat jo lähellä +30. Tämä tietää sitä että ruoan on kevennyttävä ja ne tuhdit talven ruoat saavat jäädä ensitalvelle. Nyt juhlitaan kesää, sillä kevät jäi välistä tällä kerralla ja juhlitaan sitä keveästi.

Sain eilen ystävällisen nootin jotta ala kirjoittamaan ohjeet kroatiaksi. Tätä joutuu vielä hieman harjoittelemaan. Lupaan kyllä tehdä sen, koska tuntuu kysyntää olemaan myös sille.

Tämä ohje on simppeli ja bongasin sen jostain paikallisesta julkaisusta. Hämmästelen etten ole aikaisemmin kekannut tehdä näitä, sillä nämä ovat todella herkullisia. Herkullisia, rapeita ja helppoja tehdä. Kaveriksi näille sopii vaikka Kroatialainen tonnikalatahna tai Porkoniskagen. Oikeastaan ihan mikä tahansa täyte istuu näille. Vaikka valkosipulilla terästetty smetana.

Perunoita sopiva määrä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
(chiliä)
rosmariinia

Pese perunat hyvin, älä kuori. Halkaise ja tee veitsen kärjellä n. 1 cm syvyisiä viiltoja ristiin. Voitele leikkauspinta reilulla oliiviöljyllä ja mausta. Paista uunissa +225 n. 30-40 min, koosta riippuen, kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin ja ovat kypsiä.

Sopivat niin pihville kuin kalallekin. Mainioita ihan sellaisinaan. 


Krumpir, dovolnjo
maslinovo ulje
sol
papar
slatka (dimljena) paprika
(ljuti paprika)
ružmarin

Dobro operite krumpire. Ne lajati, podijeliti ih. podmazati uljem i sezonom. pržite u pećnici +225 tijekom 30-40 minuta.

Kommentit

Suositut tekstit