Tonnikala kolaći


Tein eilen perunaversion jossa mukana oli myös mangoldia, kuten tänäänkin.
Kaveriksi sille simppelisti tölkkitonnikalaa ja emmentalraastetta. Kannattaa vilkaista sitä ohjetta myös.

Tämä ohje onkin todella simppeli tehdä ja nopea. Ja se oli tänään syy miksi aloin puuhaan. Kroatiaan saapui viimein kevät ja kevättouhut ovat vieneet päivän todella tehokkaasti. Olen kasvatellut sydäntalven chilien, tomaattien ja kurkkujen taimia, muista puhumattakaan. Joka paikka on ollut täynnä taimia. Siksipä piti rakentaa partsille taimihuone johon ne sai kasvamaan ennen kuin pääsee istuttamaan lopullisiin paikkoihin. Tuo homma tiesi myös sityä että torpassa oli pidettävä siivouspäivä. Eli ei siinä juurikaan puhtia jäänyt ruoan kanssa puljaamiseen. Suoraviivaista ja nopeaa sen piti olla. Ja tämähän oli. Pisin aika meni mangoldin ja sipulin freesaamisessa. Toiseksi uunissa paistaminen vei n. 15 min. Eli koko touhu alle tunnissa ja siihen keittiökin siivottu.

Pitemmittä puheitta:
6 kpl kolaćiin

1 pkt filotaikinaa
n. 100 g voita
1 tlk tonnikalaa
oliiviöljyä
250g tuoretta mangoldia tai pinaattia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
150g raastettua emmentalia Freesaa silputut sipulit ja mangoldi, tahi pinaatti, öljyssä. Mausta seos suolalla, paprikajauheella, mustapippurilla ja sitruunanmehulla.
Levitä muutama filotaikina-arkki leivinpaperille pöydälle ja voitele päälimmäinen voilla. Leikkaa arkista n. 8 cm suikaleita ja käännä suikaleet n. 4-5 cm paketiksi. Aseta neljä näitä muffinssivuokaan niin että ne nousevat sivuilta ylös muodostaen pesän. Pohjalla kuitenkin ollen kaikki yhdessä. Täytä jokainen pesä ensin mangoldi/pinaatti-massalla ja sen jälkeen tonnnikalaa sopiva nökkö. Jos käytät öljyybn säilöttyä niin silloin kannattaa ottaa ja freesata siinä sipulit ja mangoldi/pinaatti. Lopuksi juustoraastetta päälle. Paista uunissa +225 niin kauan että muhennos ja filotaikina saa kauniin värin. Tarjoile lämpimänä vaikka salaatin kanssa. Sitruunamajoneesi istuu loistavasti kaveriksi näille. 

Kommentit

Suositut tekstit