Gratinoitu ruusukaali
Jälleen kerran on kroatialaisen koepuutarhan parissa paahdettu. Kevään toinen lämmin päivä pisti mieheen liikettä, jälleen kerran. Sormia syyhysi päästä tonkimaan multaan. Ja onneksi syyhysi, nyt puutarha on siinä kuosissa että ilmojen lämmettyä pääsee iskemään taimia kasvamaan. Luvassa mukavaa omavaraisuutta kasviksissa. Luvassa jälleen tomaatteja, kurkkuja, chilejä ja paljon erilaisia yrttejä.

Kun päivä meni puutarhassa niin ei kauheasti jaksa puskea keittiössä enää. Siksipä jälleen kerran haetaan simppeliä ruokaa. Kuitenkaan ei mennä riman ali, vaan hyvää pitää saada. Ruusukaalipaketti keikkunut jääkaapissa ja odottanut vuoroaan. Alkuun ajatuksena oli ihan lisuke, vaan mieli muuttui. Gratinoidaan ruusukaalit freesattuna sipulien ja pekonin kera. Hapankermaa ja emmentalia mukaan. Annetaan kunnon dijonsinapin kruunata herkku. Ei muuten kannata pilata turkulaisella. Ensin liedellä ja sitten uuniin samaan väriä. Lopputulos on mehukas ja ruusukaalin pieni bitterisyys ikään kuin lientyy hapankermaan. Jos haluat puhtaan kasvisversion niin vaihda paprikajauhe savuiseen ja jätä pekoni pois. 500g ruusukaalia
1 sipuli 
2 valkosipulinkynttä
50g pekonia
olliviöljyä
2dl hapankermaa
2 tl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
1 tl dijonsinappia
1 tl paprikajauhetta
150g emmentalraastetta

Puhdista ruusukaalit, hienonna sipulit ja kuutioi pekoni. Freesaa ainekset pannulla yhdessä kevyessä oliiviöljyssä. Lisää mukaan vehnäjauhot ja hapankerma.Homman ei tarvitse olla enää lämmöllä, Mausta loppuun ja lisää puolet juustosta sekaan. Laita uunivuokaan tai paistokasariin ja päälle loput juustosta. Paista uunissa +200 niin kauan että saa kauniin värin.

Kommentit

Suositut tekstit