Pinaattifetapiirakka



Pizzaperjantai ja pizza ei oikein iske nyt. Kun toissapäivänä kävin Opatijassa niin ostin kassillisen tuorepinaattia ja nyt on sen aika. Välähti mieleen että voisi vaihteeksi tehdä ihan piirakan. Hain hyväksi todetun kevyen piirakkapohjan jota olen aikaisemminkin käyttänyt. Pohja on focacciatyyppinen ja täyte on simppeli. Mitä sitä monimutkaisia tekemään. Suoraviivaisesti ja siitä hyvää. Tässä valttina on rasvan vähyys. Minuun ei ole enää aikoihin muropohjat iskenyt ja siksipä tämän pohjan olen kehittänyt. Täytteeksi voipi iskeä vaikka ilmakuivattua kinkkua.

Pohja:
2 dl lämmintä vettä
1/2 pkt kuivahiivaa
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
3 dl vehnäjauhoja, durum ehdottomasti paras
1 rkl oliiviöljyä


Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja lisää lopuksi oliiviöljy. Taikinan pitää jäädä sen verran löysäksi että sen pystyy levittämään lastalla. Anna taikinan kohota 20 min. jonka jälkeen levitä voideltuun piirakkavuokaan. Vaikka tuntuu siltä että taikinaa ei saa nostettua reunoille niin kun täytteen laittaa ja jättää hivenen irti reunasta, saa piirakka kyllä kunnon reunan. Voitele reunat kevyesti öljyllä heti paiston jälkeen ja pari tippaa täytteen päälle antamaan ekstrakiiltoa.



Täyte:
100g fetaa
1 prk ranskankermaa tai kermaviiliä
1 muna
sitruunanmehua
200g tuorepinaattia
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
(suolaa)
mustapippuria
hiven cayannepippuria

Freesaa silputut sipulit ja huuhdeltu pinaatti pannulla oliiviöljyssä. Sekoita haarukalla hienonnettu feta ranskankermaan ja mausta. Lisää pohjan päälle ensin pinaatti ja täyte varovaisesti päälle niin ettei se pääse valumaan reunalle. Päälle voi lisätä vaikka oliiveja, kirsikkatomaatteja tms. koristeeksi. Paista +200 n. 20 min. 





Kommentit

Suositut tekstit