Pasta Salsa verde aurinkokuivatulla tomaatilla
Kun aikaisemmin puuhasin salsa verden kanssa, niin olihan se kokeiltava. Siinä kun salsaa keittelin niin mieleeni muistui alkusyksystä Marcellon sanat kun istuimme hänen luonaan illallisella. Maistelimme marinoituja Aji Cristaleja joita vein hänelle purkillisen. Hän kehui että näistä saa upean pastan, vain oliiviöljyä ja parmesaania lisäksi. Joten sen mukaisesti tuunaamaan.
Syyskesästä olin säilönyt reilusti itsekuivaamiani aurinkokuivattuja tomaatteja mausteöljyyn ja nyt ne pääsivät hyötykäyttöön myös. Reilusti vain tomaatteja öljystä ja pienien mukaan. Olet turhan usein nähnyt kun ihmiset vierastavat niiden öljyä ja ihmettelevät mihin sitä voisi käyttää. Liian monella niitä öljyisiä purkinpohjia pyörii jääkaapinhyllyllä tyhjänpanttina. Se öljy on kuin tehty tähän. Se on imenyt tomaattien ja yrttien makua.
Homma on äärettömän simppeli ja lopputulos aivan mahtava. Keitä sopiva määrä pastaa, makusi mukaan, ihan mitä lajia vain. Keitä se ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Jätä kuitenkin al dente, eli hieman kovahkoksi jotta hampailla on työtä. Valuta hieman kuivemmaksi. Jätä kuitenkin hiven keitinlientä talteen. Laita takaisin kattilaan ja lusikoi itselle sopivasti salsaa perään. Lisää hienonnettu tomaatti joukkoon ja reilu loraus niiden öljyä mukaan. Nyt lisää n. ½ dl keitinlientä ja sekoita. Lataa lautaselle ja koristele reilulla parmesaanilla. Tämän kanssa mukava kevyt punaviini on sitten poikaa.

Tässä voi myös käyttää kasvisliemimassaa tai vihreää pestoakin tilalla. 


Kommentit

Suositut tekstit