MinttusuklaaomenatMinä en juurikaan jälkiruokia harrasta, paitsi joskus. Meillä oli meksikolaisilta kavereiden kanssa ja ajattelin tehdä jotain hieman spesiaalia jälkkäriä sinne. Siitä se ajatus sitten lähti, vai miten ne mainoksessa sanoo?
Tämä on simppeli juttu tehdä, vaikka tehdäänkin kaikki itse, minuttusuklaata myöten. Omenana minulla oli Gala ja se sopi hirmuisen hyvin tähän. Samoin Granny Smith joka on varsin aromikas.
Tämä on sikäli kiva jälkkäri että tämän voi tehdä etukäteen ja vain lisätä tomusokeri juuri ennen tarjoilua. Myös omenat voi jättää vaikka kokonaisiksi tai puolikkaiksi halutessa. Ihan kivan variaation saa kun keittää kokonaiset kuoritut omenat siemenkotineen ja lykkää ne jäähdyttyä bampuisten grillitikkujen nokkaan ja sitten kuoruttaa suklaalla. Samoin lohkot voi kuorruttaa halutessa kokonaan. Nyt halusin että minttusuklaa toimii vain kruununa ja maun antajana ja raikas viinissä keitetty omena on kuitenkin pääosassa. Siksi suklaata on vain omenan selässä. Toimii muuten loistavasti.

4 omenaa
2 dl punaviiniä
1dl vettä
½ sitruunanmehua
1 kanelintanko
½ dl sokeria

kuorrutus
250g taloussuklaata
50g voita
½ dl kermaa
1-2 tl kuivattua minttua
pölysokeria koristeeksi

Kuori omenat ja jaa 4 osaan. Poista siemenkota. Keitä punaviinliemessä niin että ne kevyesti pehmenevät, vaan eivät mene liian pehmeiksi. Omenoiden pitää olla napakoita. Anna jäähtyä liemessään. Sulata suklaa vesihauteessa jonka lämpö ei saa olla kuin n. +40, jotta suklaa ei pala. Lisää voi, kerma ja hyvin hiennonnettua kuivattua minttua. Kuivaa omenat hyvin ja dippaa suklaassa. Nosta voipaperin päälle jähmettymään ja lisää pölysokeria koristeeksi.

Kommentit

Suositut tekstit