MangosalaattiUudenvuodenaatto Kroatiassa. Minulla on keikkunut jo jonkin aikaa mango työpöydällä odottamassa syöntiä. Alkuun oli mielessä Jouluksi tehdä tämä, vaan kun ruokaa olikin sitten reilusti muuta niin jäi nyt tehtäväksi. Minulle kun perunasalaatti ja nakit ovat totaalisen out. Ja nyt ei puhuta kasvissyönnistä, vaan niitä on aikoinaan tullut syötyä turhan paljon. Jotain muuta se olla pitää ja tämä on juuri se.

Tämä salaatti on vanhaa perua ja jo Suomessa aikoinani tein tätä melko usein. Tässä mangon makeus, sipulin kirpeys, chilin mukava tulisuus ja suolapähkinöiden suolaisuus lyövät mainiosti yhteen. Kun vielä päälle lisää sitruunan tai limen mehun niin se on siinä. Ja nyt, kasvissyöjien on turha närkästyä, tämä huutaa mukaan anjoviksia. Muutama filee ja vähän lientä mukaan ja salaatti saa aivan uuden ulottuvuuden. Toki on loistavaa ilmankin. Anjovis vain istuu kuin nenä päähän tähän.
Salaatti sopii mainiosti Uudenvuoden illaliselle, se istuu vappubrussille. Oikeastaan mihin vain. Todella raikas salaatti.

1 kypsä mango
½ punasipuli
tuore chiliä maun mukaan
(punaista paprikaa)
100 g suolapähkinöitä
1 limen tai ½ sitruunan mehu
mustapippuria
hyvää oliiviöljyä
(jokunen anjovis filee ja lientä)
tuorepersiljaa tms.

Kuori ja kuutioi mango. Jos kaupan magot ovat kovia niin kannattaa kypsentää lämpimässä kotona muutama päivä. Hienonna sipuli hienoksi ja lisää pähkinöiden ja chilin kanssa mangon joukkoon. Jos haluat niin voit hivenen lisätä punaista paprikaa chilin lisäksi joukkoon antamaan väriä. Pieni anjovisfileet ja lisää ne sekä hiven lientä mukaan. Lopuksi limen tai sitruunan mehua, pippuria ja öljyä ja sekoitus. Hiven vihreää tekee hyvää ja antaa väriä. Korianteri tai persilja sopivat mainiosti.

Kommentit

Suositut tekstit