Vege Wellington punaviiniluumukompotin kera



Syksy on punajuurien kulta-aikaa ja nyt ne ovat makeimmillaan. Siis syödään niitä ja monipuolisesti.

Tämänkertainen ohje välähti mieleen kun katselin kaupan valmistaikinavalikoimia ja mietin mitähän kivaa sitä itselleen keksisi. Huonoa kun en viitsi syödä. Täyte on myös lähes kopio Vegaanisesta tartarpihvistä. Hieman raejuustolla ja maissitärkkelyksellä höystettynä. Taikina onkin puhdas valmisvoitaikina. Teko on melkoisen helppoa ja tulee varsin edulliseksi.
Kaveriksi tälle sopii varsin mainiosti Pica de gallo, jonka limen raikkaus istuu kivasti tähän. Toinen jota käytän on omatekemä punaviiniluumukompotti jossa tuoreet luumut ovat hillottu hienoisen chilin ja punaviinin kanssa. Tämä mainio kompotti, sen makeus ja punaviinin happo yhdistettynä chiliin antavat mainion kombon Wellingtonille ja sen punajuurelle. Täydentävät toisiaan loistavasti. Toki mustaherukkahillo on mainio vaihtoehto, samoin pihlajanmarjahyytelö. Täältä niitä ei saa. 





1tlk kikherneitä
1 sipuli

2keskikokoista tuoretta punajuurta
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
2 tl kasvisliemimassaa
mustapippuria
suolaa

juustokuminaa
timjamia
tuoretta rosmariinia
1 tl dijon sinappia
chiliä maun mukaan
100g raejuustoa
1 rkl maissitärkkelystä

1 pkt valmisvoitaikinaa
voiteluun kananmunaa

Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä. Raasta punajuuri karkealla terällä, kuitenkin niin palaa kääntäen että raasteesta tulee mahdollisimman lyhyttä. Lisää raaste sipuleiden kanssa pannulle ja anna muhia n. 10 min. Lisää hieman kikherneiden lientä jotta massa ei kuivu kokonaan. Nosta massa kulhoon ja lisää tölkkikikherneet. Käytä perunanuijaa tms ja puserra massaa hienommaksi. Älä kuitenkaan anna mennä ihan hienoksi ja tiiviiksi. Lisää raejuusto ja maissitärkkeys. Levitä voitaikinalevy leivinpaperille ja nosta taikina, kuten mureketaikina ikään. Sulje taikina ja voitele munalla. Paista uunissa +200 niin että Wellington on saanut kauniin värin. Anna levähtää ja jäähtyä hetken ennen leikkausta. Leikkaa terävälle veitsellä varovasti reilut palat ja tarjoile. Hyvää myös kylmänä piirakkana.

Kommentit

Suositut tekstit