Vegaaninen tartarpihvi



Bullayes! Nyt onnistui ja laakista. Tai laakista ja laakista, viikolla tein erään version tästä enkä ollut tyytyväinen. Kypsensin näet ja ne eivät pysyneet kasassa. Hieman silloin otti pattiin moinen alokasmainen säveleltäminen. Jos olisi ollut se kolmas jalka selän puolella niin olisin komeasti potkinut itseäni persuksille.
Vaan pohja silloin luotiin ja hyvä. Tänään se sitten jalostettiin tartarpihviksi. Tämä on täysin vegaani versio ja varsin kevyt. Eipä hintakaan ole paha tässä. Valmistus vie normitartaria hieman kauemmin, vaan ei se mitään. Lopputulos on kuitenkin sen arvoinen.
Oikeasti ajatus luiskahti kun haaveilin tehdä Lindströmin falafeleja. Punajuuri massassa vain ei suostunut silloin yhteistyöhön ja kaikki hajosi kypsennettäessä. Maku kuitenkin taikinassa oli mahtava. Joten uusi yritys ”raakana”. Totuushan on että tässä taikinassa kaikki aineet ovat kypsiä tai kypsennetään. Jos haluaa ihan vegaanisen niin kannattaa käyttää esim vegaanista majoneesia tai kaurakermavalmistetta jonka maustaa kuten majoneesin sinapilla ja kurkumalla. Näin saadaan se raaka kanamunan keltuainenkin mukaan. Siis vain jos sen haluaa. Toimii hirmuhyvin ilmankin.
Lisukkeeksi käy mikä tahansa, ranskalaisista lähtien.

2-3 pihville
1tlk kikherneitä

1 pienehkö sipuli
1 keskikokoinen tuore punajuuri
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
2 tl kasvisliemimassaa tai tuoretta persijasilppua
mustapippuria
suolaa
timjamia
juustokuminaa
1 tl dijon sinappia
chiliä maun mukaan
persiljaa

päälle:
kaprista
punasipulia
persiljaa
("kananmunankeltuainen" tms. vegaanista)

Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä. Raasta punajuuri karkealla terällä, kuitenkin niin palaa kääntäen että raasteesta tulee mahdollisimman lyhyttä. Lisää raaste sipuleiden kanssa pannulle ja anna muhia n. 10 min. Lisää hieman kikherneiden lientä jotta massa ei kuivu kokonaan. Nosta massa kulhoon ja lisää tölkkikikherneet. Käytä perunanuijaa tms ja puserra massaa hienommaksi. Älä kuitenkaan anna mennä ihan hienoksi ja tiiviiksi. Mausta ja anna levätä vartti kylmässä. Pyöräytä massasta pallo käsissä ja painele lautaselle haarukalla pihviksi. Koristele perinteisesti esim. kurkumamajoneesilla tms., kapriksilla ja hienonnetulla punasipulilla. Kasvisjogurtti ja siihen kurkumaa, dijonsinappia ja hiven sitruunaa, toimii loistavasti vegaanikolla.


Kommentit

Suositut tekstit