Pico De Gallo


Kun puhutaan meksikolaisesta keittiöstä niin tämä jos mikä on perusasia siellä. Pico de gallo tunnetaan toiselta nimeltään Salsa fresca ja se kuvastaa hyvin tämän salaatin. Tämä eroaa salsasta ehkä nesteen määrässä, tässä limemehua on vain salaatinkastikkeenomaisesti kun taas salsa on perinteisesti huomattavasti mehukkaampi. Kuitenkin tästäkään ei mehukkuutta eikä makua puutu, päinvastoin. Tässä väri ja maku lyövät hienosti kättä. Tämä jos mikä kannattaa tehdä reilusti aikaisin maustumaan. Ilman tätä ei tortillat tai tacot eivät ole mitään, ne suorastaan huutavat tätä kaverikseen.
Ainekset ovat yksinkertaisia ja teko nopeaa. Alkuperäisessä ja niin minullakin, kiitos koepuutarhan, käytetään jalapeno chiliä. Sen voi toki korvata millä tahansa tuoreella chilillä. Jos jallua ei tuoreena saa niin mielellään sitten jollain habanerotyyppisellä. Kevätsipulia tai sitten ihan reilua keltasipulia, tomaattia, kypsiä sellaisia ehdottomasti. Tuoretta korianteria kera valkosipulin ja limemehun. Hieman suolaa ja mustapippuria ja homma on täydellinen. Hyvää, tai oikeastaan mielettömän hyvää.

3 tuoretta kypsää tomaattia
2-3 kevätsipulia tai/ja
1 tavallinen keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tuoretta jalapeno chiliä tms. maun mukaan
½ limen mehu
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa
mustapipuria

Kuutio tomaatit ja hienonna sipulit sekä korianteri ja chili. Lisää limenmehu ja mausteet, sekoita. Laita kylmään mehustumaan n. 20 min.
Kommentit

Suositut tekstit