Kookosmunakoiso



Lauantai on siivouspäivä ja silloin tuo ruokaan keskittyminen on vähän sitä ja tätä. Joten on hyvä tehdä jotain varsin yksinkertaista ja nopeaa. Päätös syntyi kun jääkaapissa on keikkunut puolikas munakoisoa pari päivää ja se piti tuhota pois uusien tieltä. Puutarhasta kun nyt tulee niitä.
Parhaillaan, syyskuussa, Kroatiassa on Aijvarin tekoaika, paprikat ja munakoisot ovat todella halpoja. Joten nyt niitä minunkin kannattaa hamstrata ja käytellä puutarhan tuoton lisäksi. Sesonki ei kuitenkaan kauaa kestä.
Tämä ohje on äärettömän simppeli ja nopea, alle 30 min. Sen mitä riisi kestää kypsyä. Ohjeessa käytän yksinkertaisesti ruokakermaa ja kookoshiutaleita. Hiutaleilla saa mukavan tekstuurin eikä maku häviä kookoskermalle tai maidolle juurikaan. Toinen syy on siinä ettei joka puodissa kookosmaitoa saati kermaa ole tarjolla. Chilin kuuluu olla tuoretta ja mielellään jotain muuta kuin sitä tympeän makuista pitkää punaista hollantilaista. Habanero ja sen eri tyypit sekä Lemondrop sopii tähän loistavasti. Niillä saa todella hienon aromin vaikka ei laittaisi paljoakaan. Chilin tulisuutta leikataan tässä hieman hunajalla ja sitruunalla. Joten ei kannata pelätä sen käyttöä. Kunnolla tulista kuin Aasiassa on tapana. Lisäkkeksi riisiä vain. 




½ munakoiso
½ punainen paprika
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
10 kirsikkatomaattia tai säilyketomaatista 2 kpl
chiliä maun mukaan
oliiviöljyä
2 dl ruokakermaa tai kookoskermaa
3 rkl kookoshiutaleita ( kookoskerman kanssa ei välttämätöntä
½ sitruunan mehu
2 tl kurkumaa
½ tl kanelia
2 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
päälle tuoretta korianteria

Siivuta munakoiso n. 1,5 cm viipaleiksi ja suolaa ne kevyesti. Itketä sen aikaa että kosteus pisaroi pinnalle, mitä kauemmin sen parempi. Lohko siivut sopivan kokoisiksi ja paahda oliiviöljyssä pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja kun ne ovat kuullottuneet niin chili, paprika, kurkuma ja kaneli mukaan pannulle paahtumaan hetkeksi. Lisää kerma ja muut aineet ja anna kiehua n. 5-10 min. Lopuksi hienonnettua korianteria päälle.

Kommentit

Suositut tekstit