PersijajuurespestoPitihän tämäkin testata. Tein kasvisliemimassaa ja kuinka ollakaan päätin samalla rypistyksellä tehdä pestoa samalla perusreseptillä. Voinen suositella tätä. Maku on varsin mahtava jossa on todella nätti tasapaino. Kun normipestossa käytetään pinjansiemeniä niin tähän jälleen kerran korvasin ne tahinilla eli itse paahdetuilla seesaminsiemenillä. Niiden kiva paahteinen maku sopii hirmuisen hyvin tähänkin.
Tekeminen on hieman enemmän aikaa ja vaivaa vaativa, mutta lopputulos kyllä korvaa sen. Sitä ei meinaan uskoisi miten upeasti raakajuurekset sopivat pestoon.

50 g persiljaa
1 porkkana
pala selleriä
pala palsternakkaa
½ sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
3 rkl seesamin siemeniä
tai 2 rkl tahinia
oliiviöljyä
50g parmesaania
suolaa
hiven sitruunan mehua

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla jotta ne saavat kevyesti väriä. Yhdistä aineet tehosekoittimeen tai aja sauvalla tasaiseksi massaksi öljyn kanssa. Lisää alkuun sen verran öljyä että saat massan hienontumaan ja lisää lopussa juusto. Lisää öljyä niin että saat massan sopivan notkeaksi. Massa säilyy jonkin aikaa suljettuna jääkaapissa puhtaassa purkissa. Sopii loistavasti kaikkeen mihin tavallinenkin pesto. Aivan mielettömän upeaa munakkaan päällä.


Kommentit

Suositut tekstit