Nopea tomaattisalsa



Kun asuu vuoren rinteellä ja lähikauppaan on kolme kilometriä ja 200 metriä ylöspäin matkaa niin aina ei viitsi pikkuasian takia lähteä ostoksille. Vaikka omaa varsin hyvän muistin, vai mikä se oli, niin aina joku jää ostamatta. Kuinka ruokalistaa mielessäni viikoksi suunnittelen niin mieliteot iskevät aina silloin tällöin. Kuten tänään, tai oikeammin eilen ehtoolla, alkoi tekemään mieli meksikonlättyjä täytettynä. Kasvistortilloja, omatekemiä alusta loppuun. Joten siihenkin suhteutettuna niin resepti on hyvä heittää kehiin. Sen kummemmin aletaan hommiin. Nopeat vähät fraasit ja nopea teko vähistä aineista. 

Muuten tämäkin kuuluu siihen persaukisten keittokirja sarjaan. Loistava jatkumo Zucchini quacamolle,

1 tlk säilyke tomaatteja
1/2-1 sipuli
1- paljon, tuore chiliä tai runsaasti jauhetta ( maun mukaan)
2 tl sokeria, tummaa jos löytyy
mustapippuria
omenaviinietikkaa maun mukaan
tuoretta korianteria tai persiljaa ( hätätilassa voi jättää poiskin)

Säilyketomaatit ne kokonaiset ei murska, ovat ehdottomia tähän. Ne ovat takuukypsiä ja siksi maukkaita. Niistä tulee mukana myös hieman tomaattimehua, ei kuitenkaan niin paljoa kuin murskasta. Kaada tölkki kulhoon ja pieni veitsellä tomaatteja siinä pienemmiksi. Lisää joukkoon hienonnetut sipuli, chilit ja korianteri. Mausta ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit