Marinoitu punasipuli


Tätä herkkua on pitkään tehnyt mieli, vaan aina kaupassa unohdan ostaa sipulia. Nyt sitä viimein on ja pääsee jalostamaan.
Varsin monissa ohjeissa käytetään hirmuisen paljon sokeria ja etikkaa, minä hieman vierastan niitä ylenpalttisesti käytettynä. Tämä ohje on ihan perusetikkaliemi jota mausteilla hieman tuunasin. Kuitenkin jätin sipulille sen oman makunsa.
Lopputulos oli itseäni hivelevä enkä voinut vastustaa kiusausta viedä vuokraemännälleni maistiasia. Kroatiassa kun tämä on tuntematon juttu. Eikä täällä kovin paljoa etikkaäilykkeitä käytetä. Kurkut ja punajuuret tietty löytyy, tosin hieman kevyemmin etikoituna ja maustettuna kuin meillä. Joten oli kiva saada neitseellinen mielipide näille. Lopputulema on että suupielien nuolennan ohella hän pyysi reseptiä.

5 punasipulia
1,5 dl vettä
1,5 dl väkiviina etikkaa
1 dl sokeria
1 laakerinlehti
1 ½ tl suolaa
2 neilikkaa
4 maustepippuria

Leikkaa sipulit mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi renkaiksi. Laita kattilaan muiden aineiden kanssa ja keitä hiljaisella tulella n. 10 min jotta sipulit pehmenevät. Purkita ja anna huilata 1 vrk.

Kommentit

  1. Säilyykö tuo kuinka kauan, jos ei heti tule syödyksi?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit