Juusto-oliivitäytteiset paprikat ja juureskuskus


Sataa jälleen. Syksy on kaikesta huolimatta tullut ja tuntuu että kaikki kesän saamatta jääneet sateet tulevat yhtenä viikonloppuna. Eilen järjettömät lähes 200 mm muutamaan tuntiin ja tänään n. 50 mm lisää. Joten märkää on. Vastapainoksi tuolle synkkyydelle jotain on saatava ja tämä ruoka on oiva siihen. Lohturuokaa parhaimmillaan.
Itse käytän tässä paikallista tuorejuustoa joka on hieman kuin sen ruotsalaismeijerin cottagejuusto, hieman happamampaa vain. Raejuusto käy hirmu hyvin ja siihen joukkoon hieman ranskankermaa sitomaan ja makua antamaan. Lisää makua ja luonnetta saadaan kasvisliemimassasta, valkosipulista ja oliiveista. Jos ei massaa ole niin hiven tuoretta hienonnettua persiljaa ajaa saman asian.
Lisukkeeksi valikoitui kuskus jolle kaveriksi porkkanaa, palsternakkaa ja sipulia. Hiven, tai oikeammin runsaasti chiliä antaa iloisen tulisuuden joka taitetaan nätisti hunajalla.

2 paprikaa niitä kellosellaisia
1 rs raejuustoa
1 dl vahvaa ranskankermaa tai smetanaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl kasvisliemimassaa tai silputtua persiljaa
50g oliiveja
suolaa
mustapippuria

Poista kantapala ja siemenet. Hienonna valkosipulinkynnet ja oliivit ja sekoita täyteaineet keskenään. Täytä paprikat ja paista uunissa +200 n. 30-40 min, kunnes paprikat ovat kypsi ja saaneet hivenen väriä. Vinkkinä, voit laittaa hetken päästä kirsikkatomaatteja kokonaisena paahtumaan samaan vuokaan.

2 dl kuskusia
3 dl vettä
suolaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
1 tuorechili eli maun mukaan
oliiviöljyä
½ tl kanelia
2 tl hunajaa
rakuunaa

mustapippuria
persiljasilppua



Leikkaa porkkana ja palsternakka ohuiksi siivuiksi ja esikeitä n. 6-7 min jotta ne pehmenevät hiven. Suikaloi sipuli ja kuullota pannulla oliiviöljyssä. Lisää chili ja esikypsennetyt juurekset mukaan ja anna kaikkien saada hiven väriä. Lisää hunaja ja rtakuuna. Laita kuskuksen joukkoon kiehuva vesi ja anna muhia n.5 min ja kaada pannulle. Sekoita ja mausta. Lopuksi kiva loraus hyvää oliiviöljyä viimeistelee asian.




Kommentit

Suositut tekstit