Porkonizucchinipiirakka


Kesäkurpitsa on ollut hieman liian valju minulle ja olen kaivannut enemmän luonnetta siihen. Jotain joka herättää sen henkiin. Laitoin sitä myös puutarhaan kasvamaan ja odotan jotta sieltä niitä tulee kohtuulliset määrät. Nyt on siis jo korkea aika alkaa kehitellä hyviä ohjeita sille.
Mietin aamulla että kaapissa on yksi kesäkurpitsa ja porkkanaa, kuinka ne yhdistää ja mitä niiden kanssa? Joku aika sitten porkoni eli porkkanasta viritetty pekonimainen tuotos herätti joissakin ihastusta, joten se kokeiluun. En kuitenkaan yhden porkkaan takia viitsinyt virittää hiiligrilliä vaan kylmästi valurautapanulla ja vähässä öljyssä paahtaen. Mausteeksi savusuolaa ja hieman viimekertaisen kanan mausteseosta. Hyvää tuli jo itsestään. Kesäkurpitsa sellaisenaan juustohöylällä vain suikaleiksi ja vuokaan. Antakoot täyte maun sille ja juusto pinnalla.
Täytteeseen mietin hetken jotain eksoottista ja kuitenkin päädyin varsin simppeliin ja todella toimivaan. Vain valkoisia papuja, sokerimaissia, tomaattipyreetä ja juustoa. Sitomaan munaa. Tosin juuston kuuluu olla voimakasta vaikka gryeereä tai vastaavaa. Mustaleimainen emmental sopinee myös hyvin. Hyvää ja varsin helppoa.

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 isohko porkkana
1tlk valkoisia papuja
1 tlk sokerimaissia
1 tlk tomaattipyreetä, pieni
200g voimakasta juustoa raasteena
2 kananmunaa
1 rkl sinappia
savusuolaa tai vastaavaa
mustapippuria
chiliä
grillimaustetta
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä

Suikaloi kesäkurpitsa ja porkkana juustohöylällä pitkittäin. Paahda porkkanat pienessä oliiviöljytilkassa pannulla niin että ne pehmenevät ja saavat väriä. Suolaa niitä hieman savusuolalla tai käytä savuliuosta ja tavallista suolaa hieman. Lisää hiven grillimaustetta ja chiliä. Sekoita kaikki täyteainekset sekaisin, jätä juustosta ½ pinnalle. Tarkista suola, koska juustosta tulee varsin paljon suolaa. Lisää pippuria, grillimaustetta ja chiliä maun mukaan. Lado öljytyn piirakkavuoan pohjalle kerros kesäkurpitsaa ja kaada täyte päälle. Laita päälle loput kesäkurpitsaviipaleet ja porkanasuikaleet niiden päälle. Lopuksi juusto ja paista uunissa +200 niin kauan että juusto saa kauniin värin. Päälle sopii rucola kuin nenä päähän

Kommentit

Suositut tekstit