Potato scallops


Kampasimpukat ovat aina olleet suurta herkkuani ja tänään päätin tehdä siitäkin kasvisversion. Jälleen päätin hieman leikitellä ruoalla ja tehdä itselleni jotain hyvää, yksinkertaista ja etenkin jälleen halpaa.
Tuo minun koepuutarhani lykkää salaattia siihen malliin että sille on kiva saada jotain kuriositeettia mukaan. Saas nähdä mitä tapahtuu kun kuukauden päästä alkaa tomaattien, kurkkujen ja chilien sato. Silloin haaveena lähes omavaraistalous ruoan suhteen. Toki potut ja sipulit tulee ostettavaksi muualta. Samoin kohta alkaa myös yrtit olemaan täydessä kukoistuksessa. Jo nyt saa kohtuullisia määriä tuoretta nyppiä nuorista puskista. Tänään nuo yrtit pääsivätkin lähes pääosiin perunan kaveriksi. Lopputulos jälleen kerran yllätti positiivisesti tekijänsä.
Oleellista tässä on peruna jonka kuuluu olla kiinteää eikä jauhoisaa lajiketta. Samoin keittoaikainen maustaminen jossa perunakiekot esikeitetään runsassuolaisessa, aivan kuin pastakin, Välimeren suolaisessa vedessä. Lisäksi keitinveteen runsaasti tilliä ja sitruunankuorta antamaan makua. Lopullisen sinetin antaa paistovaiheen maustaminen. Näin saadaan pinnalta kevyenrapea ja sisältä napakan mehukas herkku. Hieman parmesaania ja sitruunamajoneesia kruunaamaan ja herkku on valmis.

Keskikoisia kiinteämaltoisia perunoita
suolaa
sitruunankuorta
tilliä runsaasti

Paistamiseen:
voita
oliiviöljyä

2-4 valkosipulin kynttä ( riippuu perunoiden määrästä, reilusti vain)
3-4 timjamin oksaa ( jälleen määrästä riippuen, todella reilusti)
hieman suolaa tarvittaessa
mustapippuria hiven
sitruunanmehua
päälle sitruunamajoneesia ja parmesaania

Kuori perunat ja poista kärjet. Leikkaa ne n. 2,5 cm kiekoiksi ja esikeitä n. 10 min. runsassuolaisessa tillillä maustetussa vedessä. Kuori puolikas sitruunan kuorta mukaan ohuesti kuorimaveitsellä. Valuta hyvin ja laita talouspaperia kannen alle imemään loppu kosteus perunoista.
Laita oliiviöljyä reippaasti pannulle, anna sen lämmetä ja lisää voita kunnon nokare. Kun voi on kevyesti ruskistunut niin lisää viipaloituja valkosipulinkynsiä ja tuoretta timjamia kokonaisina oksina. Pyöräytä pannun rasvassa pari kertaa ja lisää perunakiekot mukaan. Ruskista keskilämmöllä niin että pinta saa kevyen kauniin rusehtavan värin, käännä ja tee toiselle puolen samoin. Valele viimeksi vielä paistorasvalla pinta ja nosta pannulta. Lisää hiven sitruunanmehua, parmesaania ja sitruunamajoneesia päälle. Tarjoile heti.
Vinkkinä, voit timjamin oksista, kunhan poistat ne pannulta ennen palamista, riipiä rapeat lehdet valmiiden perunoiden päälle. Ne antavat todella oivan maun.

Kommentit

Suositut tekstit