Paholaisen kananjalkaOlen viettänyt varsin kasvispainotteista ruokavaliota Laskiaisesta saakka eli koko kevään. Aamulla päätin jotta nyt tahdotaan viimein kanaa ja tulista sellaista. Jotain joka saa sydämen hyppäämään riemusta ja keuhkot haukkomaan happea ja suun kerjäämään jotain maitotuotetta lievittämän reilua poltetta. Tai ainakin toivon lopputuloksesta sellaista. Kuitenkin mehevää ja täynnä makuja, Tämä ohje ei sovellu missään nimessä sellaiselle joka ei pidä chileistä. Ja ilman chilejä tästä ei tule kuin normikanaa ja se ei ole tarkoitus. Nyt on todellisten chilien vuoro, ei mitään marketin punaista suippopaprikaa jota joku hollantilainen kehtaa chiliksi kutsua. Vähintään Naga Morichia pitää olla. Okei, annetaan periksi sen verran että jos löydätte Scotch Bonnetia niin sekin hätätilassa käy, sitä vain on laitettava vähintään tuplasti, vähintään. Ja sitten jotain toista tulista ehdottomasti. Minulla kaveriksi valikoitui harkinnan lopuksi Bhut Jolokia Peach jossa on aivan mielettömän hyvä aprikoosimainen maku ja loistava tulisuus. Kun tehdään hyvää chilipitoista ruokaa niin aina kannattaa käyttää ainakin paria erilaista chiliä, sillä niistä saa aivan mielettömän upean makukombinaation. Joskus niitä ei tarvita paljoakaan saadaksemme sen esiin. Tänään tarvitaan ja paljon. Tässä käy tuoreet loistavasti. Itselläni kauden alusta johtuen mennään vielä kuivatuilla. Paholaisen kananjalkaan tuore inkivääri ja sitruunankuori tuo mukavaa raikkautta ja kivasti taittavat hunajan makeutta. Kaikki maut ovat hyvin tasapainossa
Marinadi kannattaa tehdä vaikka tuntia aikaisemmin muhimaan jotta kaikki maut heräävät ja tasaantuvat. Lisäksi annetaan koipien maustua hyvä tovi ennen valmistusta. Minä lykkään foliolla peitetyttyyn uunivuokaan, jossa pohjalla tikkujuurekset ja uuniin muhimaan tiukassa paketissa jotta mehukkuus säilyy. Lopuksi grillivastuksen alla jotta saadaan kunnon väri ja rapeus.

2 kanankoipea

Marinadi:
1 tl jauhettua Naga Morichia
1 tl jauhettua Bhut Jolokia 

1 tl 7-pot
tai 2 tl jotakin muuta kevyempää chiliä
3 valkosipulin kynttä
½ sitruunankuorta
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl makeaa paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl kuivattua minttua
1 tl suolaa
mustapippuria
0,5 dl öljyä

tikkujuurekset:
2 porkkanaa
pieni pala selleriä
3 perunaa
1 sipuli
suolaa
timjamia runsaasti
hieman kanan marinadia

Hienonna valkosipulit hienoksi ja raasta sitruunakuori ja inkivääri joukkoon. Lisää kuivat mausteet ja chilit. Hienonna huhmareessa hienoksi massaksi suolan kanssa. Lisää hunaja ja öljy, sekoita tasaiseksi. Anna levätä tovi ja marinoi koivet. Tee sillä välin tikkujuurekset leikkaamalla kaikki juurekset tikunohuiksi ja sipuli ohuiksi siivuiksi. Lisää suolaa hieman, runsaasti timjamia ja marinadia. Sekoita hyvin ja aseta uunivuoan pohjalle ja kananjalat päälle. Laita vuoan päälle alufolio jotta kanassa säilyy mehukkuus ja uuniin +200 kypsymään. N. 20 min päästä poista alufolio ja paista kypsäksi. Lisäväriä saat grillivastuksella jos haluat.
Tarjoile sitruunamajoneesin kera.

Kommentit

Suositut tekstit