Täytetyt uuniomenatHirmuisen paljoa en harrasta jälkiruokia, mitä nyt piirakoita. Kuitenkin omena on sellainen mukava herkku jota aina silloin tällöin tekee mieli ja etenkin uuniomenana. Nyt kuitenkin tehdään hieman poikkeavasti ja haetaan mukavaa uutta makumaailmaa näihinkin. Kookosta, rommia, hunajaa rusinaa ja tietty kanelia kaakaoon käärittynä on tämän kertainen juju. Kroatia on melkoisen suuri omenan tuottaja ja se myös näkyy omenoiden hinnassa ja näin ollen sopii myös meikäläisen kukkarolle, vaikka tippa rommia näihin menikin. Ja seuraksi valitaan jälleen hieman poikkeavaa, ranskankermaa joka maustetaan vaniljalla, mintulla ja hunajalla. Toki jäätelö ja vaniljakastikekin istuu. Minulla vain tuo jäätelö on jäänyt ja vastaavia kastikkeita purkista kuin mitä Suomessa on ei ole tullut eteen. Lopputulos olikin maukas ja aromikas, ei häpeä yhtään jädelle, päinvastoin. Omenana minulla oli tässä Jonagold ja se istuu varsin kivasti tähän. 3 omenaa

täyte:
2 rkl hunajaa
2 rkl kookosrouhetta
2 rkl rusinoita
1 rkl kaakaojauhetta
2 cl rommia
kanelia

kastike:
1 dl ranskankermaa 12%

2 rkl hunajaa
vaniljaesanssia tai -sokeria
hieman tuoretta minttua, tai kuivattua
sitruunanmehua
sokeria tarvittaessa

Huuhdo ja harjaa omenat hyvin. Leikkaa hattu kantapäästä n. 1 cm paksuisena. Kaiverra siemenkota pois ja hieman hedelmälihaa, mutta älä riko omenan pohjaa. Sekoita kookos, rusinat, kaakao ja hieman kanelia keskenään. Lisää hunaja ja rommi. Jaa massa omenien sisään ja laita kansi päälle. Siirrä uunivuokaan ja laita hieman vettä pohjalle. Lisää hiven hunajaa ja kanelia päälle ja laita uuniin +200 kunnes omenat ovat hieman pehmenneet.
Sekoita ranskankermaan hieman tuoretta hienonnettua minttua, hunajaa, pari tippaa vaniljaesanssia tai -sokeria, sitruunanmehua. Tätä ei tarvitse vatkata, vain sekoittaa. Kerman tulee olla raikasta ja aavistuksen hapanta, taittaa silloin kivasti omenan maun.

Kommentit

Suositut tekstit