Perunainen tonnikalasalaatti



Vappuaatto ja aurinko paistaa. Vaikka täällä siitä Vapusta ei juurikaan perusteta niin kuitenkin ajattelin tehdä jotain hieman perinteisiin viittaavaa. Nakkeja en osta, niiden tilalle teen suolaisia tuhdisti maustettuja texmexpapupiirakoita. Siis tehdään heille perunainen tonnikalasalaatti kaveriksi. Perinteinen perunasalaatti on tylsä mielestäni, jotain muuta se voi olla. Kuitenkin jotain joka viittaa perinteisiin.
Tässä salaatissa keitetty peruna saa se perinteisen sipulin ja kermaviilimajoneesikastikkeen. Lisäksi reippaasti tilliä ja tonnikalaa sitruunalla ryyditettynä. Hyvää ja varsin ruokaisaa. Keveyttä voi itse kukin säädellä kermaviilin ja majoneesin välisillä suhteilla.

5 perunaa
1 sipuli
kourallinen rucolaa
n. 2 dl varhaiskaalisilppua
1-2 prk tonnikalaa, maun mukaan
tilliä reilusti
2 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 tl sinappia
½ tl curyä
sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa

Keitä perunat lähes kypsiksi ja jäähdytä. Kuori jäähtyneenä ja kuutio. Hienonna sipuli ja lisää perunoiden joukkoon, samoin tonnikala ja runsaasti tilliä. Hienonna hieman varhaiskaalia antamaan rapeutta, sekä kourallinen rucolaa antamaan kirpeyttä. Sekoita kastike ja lisää joukoon. Anna maustua n. 1 h. Lisäksi jokaiselle yksi kananmuna keitettynä ja lohkottuna. Hyvää nakkien ja oikeastaan minkä tahansa kanssa lisukkeena.





Kommentit

Suositut tekstit