Double DeckerMunakoiso on koko Välimeren alueen herkku ja siitä on lukuisia reseptejä tehty. Monesti sen kaverina on tomaatti ja erilaiset juustot. Siitä tehdään tahnoja ja sitä täytellään. No, niin nytkin, täytellään ja vielä kaksinkerroin. Samalla aikeena oli tehdä jotain raikkaan oloista ja kuitenkin mehevää. Luoda ruoka joka sopii pääruoaksi, mezeksi, välipalaksi tai alkuruoaksi. Ja kuitenkin tehdä jotain hieman erilaista ja jopa yllättävää. Kuitenkin perinteitä ja perinteisiä makuja kunnioittaen. Siksipä tässä on käytetty fetaa ja hyvää pehmeää sellaista. Oliiveja joista tehtiin tapenade rucolan kanssa. Maustettuna timjamilla ja rosmariinilla sekä tietysti valkosipulilla. Roimasti hyvää oliiviöljyä ja lisää valkosipulia. Hieman seesaminsiemeniä tuomaan rapeutta ja lopuksi emmentalia kuoruttamaan koko komeus.
Seuralaiseksi selvisi toisenlaiset uuniperunat joita myös aavistus tuunattiin. 
1 munakoiso iso
suolaa
oliiviölyä

1 valkosipulin kynsi
1 pkt hyvää kreikkalaista fetaa

seesamin siemeniä
50g emmentalia
mustapippuria

Oliivi-rucolatapenade:
100g kivettömiä vihreitä oliiveja ilman täytettä
rucolaa vajaa ½ kourallista eli pieni nippu
1 valkosipulin kynsi
timjamin oksa
hieman tuoretta rosmariinia
sitruunan mehua
0,5dl hyvää oliiviöljyä

Aloita leikkaamalla munakoiso n. 1,5 cm viipaleiksi, parillinen määrä. Suolaa ne ja anna itkeä rauhassa min 45 min. Tällä välin tee tapenade laittamalla kaikki aineet paitsi öljy tehosekottimeen tai kulhoon ja sauvalla ajaen tasaiseksi massaksi. Lisää oliiviöljä ja tarvittaessa lisää sitruunanmehua. Nyt se saa antaa raikkautta tapenadelle. Kuivaa munakoisosiivut ja paahda kuumalla pannulla pienessä oliiviöljyssä ja valkosipulin kanssa. Kääntele välillä niin saa niistä kosteutta pois ja rakenne pysyy kiinteämpänä. Nosta uunipellille ja lisää hieman mustapippuria siivuille. Laita ohuehko siivu fetaa alemman päälle ja nosta toinen siivu. Lisää pinnalle reilu kerros tapenadea, seesaminsiemeniä ja lopuksi emmentalraastetta. Kuorruta uunissa ylätasolla +225 tai grillivastusten alla, niin että juusto saa kauniin värin.
Seuraksi sopivat toisenlaiset uuniperunat. Niitä voi nyt tuunata lisäämällä niille myös tapenadea ja reilu loraus hyvää oliiviöljyä lisäksi ja hieman parmesaania päälle.

Kommentit

Suositut tekstit