TuorepinaattipastaItalia ja pasta, kaksi erottamatonta. Samaa voisi sanoa Istriastakin. Kun menee suureen markettiin ei voi kuin hämmästellä pastalaatujen ja valmistajien määrää. Siis sitä löytyy joka lähtöön. On spagettia, tagliatellia, lasagneakin useita erilaisia. Päälle tuoreet tortellinit, raviolit ja gnochit.

Tänään valikoitui perus spagetti. Pitkään mietin jos tekisi itse, vaan nyt iski laiskuus. Tehdään sitten seuraavalla kerralla. Eipä tuo pastan teko ole kovinkaan hankalaa, edes näin manuaalisesti, ilman konetta.

Hetken mietin kaveria ja kurkkasin jääkaappiin. Ensimmäisenä pisti silmään aurinkokuivattutomaattipurkki joka oli lähes tyhjä tomaatista, vain öljyä jossa ui jokunen tomaatti pohjalla. Seuraavaksi iso kassi tuoretta pinaattia. Siitä se lähti, nyt tehdään taas jotain uutta ja ehkä jonkun mielestä epäortodoksista. Vaan sopii maut loistavasti yhteen ja hieman valkosipulia ja sitruunankuorta mukaan ja kombinaatio on lähes valmis. Kaksi munan keltuaista mukaan kruunaamaan lopputulos. Lopputulos on sitä luokkaa että on syytä varata pullo chiantia tai muuta hyvää punaviiniä seuraksi, koska ruoka suorastaan vaatii sitä. Ja jälleen hyvää kasvisruokaa (munan voi hyvin jättää pois). Tämä ruoka valmistuu myös todella nopeasti. Lähes siinä ajassa kuin pastavesi kiehahtaa ja pasta kypsyy.

pastaa kahdelle oman maun mukaan

250g tuorepinaattia
1 sippuli

1 valkosipulin kynsi
aurinkokuivattuja tomaatteja omantunnon mukaan
tomaattien öljyä tai oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
aavistus cayannea
sitruunan kuorta hieman
sitruunan mehua hieman
2 kananmunan keltuaista
päälle parmesanraastetta

Keitä pasta valmistajan ohjeen mukaisesti runsaassa runsasuolaisessa vedessä. Huuhdo pinaatti ja valuta hyvin. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Laita aurinkokuivattujen öljyä reilu loraus pannulle ja freesaa siinä ensin sipulit. Kun sipulit muuttuvat aavistuksen kuulaiksi lisää valutettu pinaatti ja jatka freesausta kunnes pinaatti on kutistunut kasaan. Noin muutama minuutti. Lisää pasta, n. 0,5 dl pastan keitin lientä, hienonettua tomaattia omantunnon mukaan. Kohtuulinenkin määrä antaa väriä ja paljon makua, etenkin kun öljy on jo pohjalla. Laita keltuaiset ja sekoita sekaisin ja nosta lautaselle. Kaiken komeudeksi parmesaanraastetta reippaasti.

Vinkki! Tästä annoksesta saa aivan loistavan Pasta Pie uuniversion. Silloin vain ruokakermaa, kananmuna ja emmentaljuustoraastetta mukaan.


Kommentit

Suositut tekstit