Kalle-enon tonnikalasalaatti



Meillä jokaisella on omat muistomme äitiemme ja rakkaiden sukulaisten tekemistä niistä täydellisistä sapuskoista. Kellä mummon tekemät karjalanpiirakat, kellä äidin lihasoppa. Niitä makuja joita olemme vuosia hartaasti muistelleet on taatusti jokaisella, niin myös minulla. Joskus muistan mummin korvapuustien tuoksun ja sen kaardemumman ja kanelin suussasulavan maun. Tämänkertainen ohje on minun rakkaalta kummienoltani kotoisin jostain kaukaisuudesta. Olen tätä reseptiä kantanut mukanani ja hieman viilaillut omaan makuuni, perusjuttu on kuitenkin enoltani ja kaikki kunnia tästä menee siis Hyvinkään suuntaan. Tätä on sitten tehty paljon ja aina saanut sen arvoisensa vastaanoton sekä kehut. Parasta grillille, picknicille ja brunssin ehdoton kunkku. Sopii joulupöytään ja juhannuspöytään yhtälailla. Varoituksen sana, pientä salaattia ei sitten kannata tehdä, se menee keittiössä maistelussa se.

Nyt tarvitaan:
2 dl riisiä
2 prk tonnikalaa tai 1 prk tonnikalaa ja 200g savukalaa
2 kevätsipuli tai 1 purjo
3-4 maustekurkkua
2 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
currya
tilliä
sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria

Keitä riisi valmistajan ohjeen mukaan. Huuhdo sipulit ja pieni. Jos kyseessä on purjo, niin halkaise ja suikaloi vain valkoinen osa ja vaalean vihreät sisälehdet. Kuutio maustekurkut pieneksi kuutioiksi. Valuta tonnikalat ja sekoita riisin, sipulin sekä maustekurkun kanssa. Tee kermaviilistä, majoneesista ja mausteista kastike, lisää se joukkoon ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää tillisilppua reilusti mukaan. Halutessasi vielä runsaamman voit keittää pari kananmunaa ja muhentaa ne myös joukkoon.


Kommentit

Suositut tekstit