Freesattu Pinaatti



Varsin monissa ohjeissani käytän freesattua pinaattia kaverina. Syy on yksinkertainen, se vain on taivaallisen hyvää. Näin ollen, annetaan sille arvoisensa kunnia ja ihan oma sivunsa. Tämä ohje on peräisin Napflionin kaupungista Peloponnesokselta Kreikasta. Missään muualla kuin siinä yhdessä paikallisessa pienessä ravintolassa en ole törmännyt vastaavaan. Tässä yhdistyy pinaatin, sitruunan ja oliiviöljyn liitto täydelliseksi. On suorastaan uskomatonta kuinka vähän me suomalaiset syömme pinaattia näin, yksinkertaisella tavalla valmistettuna. 

Tarvitset vain:

pinaattia riittävästi
oikein hyvää oliiviöljyä
sitruunanmehua suoraan sitruunasta
suolaa
mustapippuria

Huuhdo ja kuivaa tuorepinaatti huolella, poista lehtiruodeista kannat jos on tarvetta. Muuten ruodit saavat jäädä. Kuumenna paistokasarissa tms. oliiviöljy ja lisää pinaatti siihen. Freesaa kunnes pinaatti on vetäytynyt kasaan. Lisää suolaa, mustapippuria ja suolaa. Anna hetki muhia ja tarjoile. Hyviä lisukkeita ovat paahdetut pinjansiemenet, suolatut maapähkinät tai saksanpähkinät. Sekoita ne vain pinaatin joukkoon. Muista pinaatti painu melkoisesti kasaan, 250g pinaattia riittää juuri 3h lisukkeeksi. 

Kommentit

Suositut tekstit