Savustetut BBQkurpitsanugetit ja perunaporkkanapyree.

Kurpitsaa edelleen. Eli johtuen blogin käänteisestä historiasta niin taitaa olla tämän sesongin viimeinen postaus. Uskomatonta miten moneen kurpitsa taipuu. Nyt herkutellaan hokkaidokurpitsalla. Täydellinen kasvisruoka joka sopii savustukseen ja grilliin lihan kaveriksi. Lopputulos onkin jotain aivan ihmeellisen loistavaa, ainakin täällä kaukana kotosuomesta. Tämä ruoka on syynä siihen että nyt maaliskuussa minulla on kurpitsansiemenet itämässä. Ensisyksynä ja talvena syönkin sitten omia kurpitsoja, jos vain kaikki menee odotetusti. 
Eli, nyt pannaan kurpitsat savustumaan, grillit kuumiksi. Seuraksi perunaporkanapyree onkin loistava vaihtoehto, suorastaan jumalallinen tällä reseptillä. 



1 hokkaidokurpitsa
suolaa
mustapippuria
BBQ kastiketta
kookoshiutaleita

Pyree
porkkanoita
perunaa
suolaa
mustapippuria
minttua
oliiviöljyä

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Ne kannattaa paahtaa ja laittaa seuraksi lautaselle. Lohko kurpitsanpuolikkaat isoiksi kolmioiksi. Laita niille karkeaa merisuolaa ja anna maustua vähintään tunti. Näin kurpitsxasta lähtee nestettä ja ne jäävät kiinteiksi. Savusta niitä sopiva aika. Tähän on mahdoton sanoa mitään yksilöllistä koska jokainen grilli on omansa. Anna niiden saada kuitenkin kunnon savuaromi ennen kuin valelet ne BQQ-kastikkeella ja pyöräytät kookoshiutaleissa. Jatka grillausta tai laita uuniin niin että ne kypsyvät. Tarjoile perunaporkkanapyreen kanssa. 
Keitä kuoritut perunat ja porkkanat kypsiksi. Soseuta tehosekoittimella tai sauvalla. Lisää tarvittaessa keitinlientä hieman mukaan. Lisää oliiviöljyä ja mausta suolalla, mintulla ja mustapippurilla. Anna levähtää hetki ennen kuin tarjoilet. Näin maut tasaantuvat. 

Kommentit

Suositut tekstit