Parmesankasvikset tillivalkosipulismetanan kera



Jos ihminen voi jotain elämälleen niin silloin se on hyvä ruoka. Monesti ajatellaan että hyvä ruoka on sisäfilettä tai jotain vastaavaa. Jotain monimutkaista ja vaikeasti tehtävää. Vaan totuus on taruakin ihmeellisempi, hyvä ruoka on yleensä yksinkertaista ja helposti tehtävää. Hyvä ruoka ei merkitse sitä että on hautauduttava keittiöön päiväksi. Tämän ruoan taika onkin yksinkertaisuudessa, selkeät maut, yrtit ja parmesan jotka antavat maun. Ja muuten tämänkin voimalla on saatu iso mies kovasti pienenemään, merkittävästi.

porkkanoita
perunoita
kukkakaalia
sipulia
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
timjamia
rosmariinia
partmesania
oliiviöljyä, hyvää

Kuori ja paloittele porkkanat. Pese perunat ja tarvittaessa kuori. Lohko perunat. Keitä samassa kattilassa suolavedessä molemmat noin 15 min. Lohko kukkakaali ja sipuli. Hienonna valkosipuli. Laita uunipellille tai -vuokaan kaikki kun perunat ja porkkanat ovat kiehuneet ja valutettu. Lisää mausteet, yrtit, öljy ja parmesanraaste. Paista uunissa +200 n. 30 min. Niin että kaikki ovat kypsiä.

Tillivalkosipulismetana

1 tlk smetanaa
valkosipulia
tilliä
suolaa
mustapippuria
omenaviinietikkaa

sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua kylmässä n. 30 min.

Kommentit

Suositut tekstit