Nyhtökaaliperunavuoka (c)



2 dl silputtua kaalia
6 keskikokoista perunaa
1 sipuli
1 porkkana
100g juustoraastetta
ranskankermaa
2 valkosipulinkynttä
1 tlk murskattuja tomaatteja
oreganoa
suolaa
chiliä
mustapippuria
1 rkl vaahtera- tai tavallista siirappia
jauhettua neilikkaa
kanelia
paprikajauhetta
öljyä

Keitä kuoritut perunat lähes kypsiksi ja siivuta ne. Suikaloi 1/2 sipuli ja hienonna toinen puoli. Raasta porkkana hienoksi. Tee kaalista hienoa suikaletta. Kuullota hienonnettu sipuli, valkosipuli,porkkana ja hieman ( 0,5 dl)hienoksi hakattua kaalisuikaletta oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja hauduta 15 min. Mausta suolalla, chilillä, mustapippurilla ja oreganolla.
Paista öljyssä kuumalla pannulla loput kaalisuikaleet ja sipulisukaleet ruskean rapeiksi. Lisää lopussa hieman kanelia, neilikkaa, paprikaa, chiliä, suolaa ja mustapippuria sekä siirappi. Anna hetken makujen paahtua ja imeytyä kuumassa ja katkaise lämpö. Älä hauduta kaalia kypsäksi.
Lado perunat voideltuun uunivuokaan. Tomaattikastike päälle. Kaali/sipulisilppu seuraavaksi ja kunnon nokareet ranskankermaa ympärille. Lopuksi koko komeus hunnutetaan kevyesti juustolla. Paista +200 uunissa kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Tässä on tarkoitus saada maut säilymään kerroksittain ja selkeinä. Monelle voi olla yllätys miten loistavasti neilikka/kaneli/chili siirapilla ryyditettynä sopii kaalille.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit