Juustogratinoitu salviakana



Salvia tekee kanasta eli broilerista jumalaisen hyvää. Sen huomasin kun eilen paistoin kakan puolikkaina. Tänään laitetaan toinen puoli nyhdetynä jatkojalostukseen. Homma toimii hyvin broiskun maustamattomilla suikaleilla, ei hätää. Otetaan ja vaihteeksi mukaan perunaa ja hieman hapankermaa. Maustetaan kuitenkin varovasti ja annetaan salvian ja hieman persiljaa herättää makunystyrät. Juusto toimikoon kruununa ja mieluusti emmental. Tämä on sikäli hyvä ruoka että kaiken voi tehdä valmiiksi ja vain gratinoida uunissa kun ruokahetki lähestyy Sopii kiireiseen arkeen, illanistujaisiin, kuin pyhäpäivän herkuksi. Ohje on tehty kahdelle ja siitä vain soveltamaan.

400g maustamatonta broilerisuikaletta
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
salviaa reilusti maun mukaan
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
hieman paprikajauhetta
2 dl ranskankermaa
persiljasippua
hieman raastettua sitruunankuorta
6 keskikokoista perunaa
kourallinen kirsikkatomaattia
½ punaista paprikaa, ramiroa tai maun mukaan jalapenoa
150g juustoraastetta

Kuori ja keitä perunat lähes kypsiksi. Paista suikaleet pannulla öljyssä, lisää hienonnetut sipulit ja salviaa, anna kuullottua. Lisää mustapippuria ja paprikajauhetta samalla. Lisää ranskankerma ja raasta sitruunankuorta. Varo ettei tule liikaa, dominoin varsin herkästi. Lisää suolaa ja kokonaiset kirsikkatomaatit. Anna vain kiehahtaa ja lisää persiljasilppua. Leikkaa perunat viipaleiksi ja lado uunuvuokaan. Lisää ohuksi suikaleiksi leikattu paprika ja kaada päälle broilerikermaseos päälle. Gratinoi uunissa +225 kunnes juusto on saanut nätin värin. Ennen tarjoilua hieman persiljaa pintaan.

Kommentit

Suositut tekstit