Bruschetta di melanzane ja freesattu purjoJälleen munakoisoa oli ajatus syödä eikä edelleenkään moussakka houkutellut. Jotain raikkaampaa ja nopeampaa. Aamupäivä meni postissa ja kaupassa käydessä joten hieman vauhdikkaampaa piti saada nälkää torjumaan. Matkaan tarttui kivan kokoinen annospurjo joka sattui olemaan tarjouksessa. Tähän sain viikonloppuna pojalta kimmokkeen joka on myös loistava kokki ja rakastaa isänsä lailla kasviksia ja kaikkea hyvää. Joten sen respa tulee kotoa.
Meillä oli eilen varsin mahtava ilta tuolla alakerrassa italialaisnaapureiden luona. Kasassa oli italialaisia, kroaatti, ranskalaisrouva ja minä suomalainen. Varsin kansainvälistä seuraa. Yksikään toinen ei puhunut englantia, vain kroatiaa, ranskaa ja italiaa. Vaan hauskaa oli ja ymmärsimme toisiamme äärettömän hyvin. Nyt kaikki Isä Matteo sarjan ja Hulot elokuvien seuraaminen antoi sen verran sanavarastoa ettei homma mennyt ihan hämmästelyksi. Vaan se ruoka ja viinit. Tässäkin syy miksi tänään valinta kohdistui näikin mukavan kepeään kasvisruokaan. Eilen menikin sitten pitkän kaavan mukaan ja hartaasti usealla ruokalajilla. Jospas jossain välissä hieman kertoilisi mikä on täällä ja Italiassa kupletin juoni kun juhlitaan porukalla. Meinaan silloin kun istutaan porukalla pöytään niin maailman murheet unohtuu. Siinä äkkiä laulu raikaa.

Otetaan keskikokoinen munakoiso
2 -3 tomaattia 

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
basilikaa
oreganoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
juustoraastetta
purjoa
oliiviöljyä

suolaa
mustapippuria

Leikkaa munakoiso pitkittäin n. 1 cm siivuiksi. Laita uunipellille paperin päälle ja ripottele hieman suolaa. Anna itkeä n. 30 min. Tämän jälkeen voitele oliiviöljyllä johon on hienonnettu valkosipulinkynnet. Jätä hieman öljyä tomaateille. Nyt olisi siten oivallinen tilanne hyödyntää ne monen jääkaapin perällä olevat aurinkokuivatun tomaatin öljyt. Se öljy sopii kuin nenä päähän tähän. Paahda uunin yläosassa +200 niin kauan että munakoisot saavat hieman väriä. Hienonna sipuli ja tee tomaateista pienehköjä kuutioita. Sekoita keskenään ja lisää valkosipuliöljyä, yrttejä, suolaa sekä mustapippuria. Kun munakoisot ovat saaneet väriä lisää tomaattisipuliseosta reippaasti päälle ja hieman juustoraastetta. Nyt nosta uunin lämpö maksimiin ja vain käytä niin että juusto sulaa ja saa aavistuksen väriä.
Halkaise purjo ja huuhdo hyvin. Käytetään lähinnä vaaleaa osaa ja vihreän osan sisäosia, ei puisevia lehtiä. Leikkaa siivuiksi ja freesaa oliiviöljyssä lähes kypsäksi. Jätä hieman rapeaksi ettei mene muhjuksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisäksi sopii tuore patonki.

Kommentit

Suositut tekstit