Broilerinmaksaa appelsiinicurryssä


Täällä Kroatiassa on aivan loistavaa kananmaksaa. Hieman kuin broilerin, vai paljon mehevämpää ja hinta jotain älyttömän halpaa. Siispä sitä on oiva käytää raaka-aineena, se taipuu varsin moneen. On vain muistettava se hienovarainen maustaminen, ettei mausteet tai mut seuralaiset lautasella peitä maksa herkullista makua. Kookos ja curry sopivat todella hyvin maksan seuralaiseksi ja nyt siihen otettiin mukaan appelsiini ja minttu. Ja nyt syötyäni voinen vain todeta kombinaation mainioksi. Maksa sulaa suuhun ja jumalainen kastike todella hemmottelee makuhermoja. Tämän kanssa naanleipä on suorastaan toivottavaa. Pitää laittaa asia korvantaakse. 

1 rs broilerinmaksaa
1 sipuli
1 appelsiinin kuori
1 tlk kookosmaitoa
½ dl kookoshiutaleita
kourallinen kirsikkatomaatteja
suolaa
ruokosokeria
mustapippuria
½ tl sokeria
minttua
hiven chiliä
curryä
öljyä tai voita

Paista maksoihin kevyesti pannulla väri. Kuullota sipulit niin että ne saavat hieman väriä. Lisää puolivälissä sokeri. Kaada maksa, tomaatit, kookoshiutaleet ja -maito joukkoon. Raasta appelsiininkuori joukkoon ja lisää mausteet. Anna hautua hiljaisella tulella n. 15 min. Tarjoile jasmiiniriisin kera.


Kommentit

Suositut tekstit