Paahdetut maustetut kurpitsansiemenet



Lauantai ja elokuvailta. Jotain pikkusuolaista tekeepi miehen mieli. Päivältä jäi parisen desiä kurpitsansiemeniä yli. Joten nyt paahdetaan ne ja maustetaan miehekkäästi. 
Tähän hommaan käy kaikki kurpitsat, tai pikemminkin niiden siemenet. Pääasia on että ne erotellaan hyvin hedelmälihasta ja huuhdotaan kunnolla. Yleensä kannattaa ainakin kahdessa vedessä huuhtoa. Kuivauksessa on ihan turha yrittää talouspaperilla saada kuivaksi. Siemenet tuppaavat jäämään kuin tatti kiinni siihen. Paras laittaa uunipellille ihan hetkeksi uuniin samalla kun se lämpiää. Jos niihin jää kostetta ne pomppivat kuin popcornit uunissa. 
Laita kuivat siemenet kulhoon. Lisää hieman suolaa, chiliä maun mukaan, kuivattua rosmariinia hienonnettuna, valkosipulijauhetta ja lopuksi tippa oliiviöljyä tai kurpitsansiemenöljyä. Sekoita ja laita uunipellille uuniin +200 n. 10 min. 
Nämä voittavat mitkä tahansa perunalastut.

Kommentit

Suositut tekstit