Jambalaya



Jambalaya kuuluu kreolilaiseen ruokaperinteeseen. Avataan hieman sitä näin joulun alla. Sopii hyvin odotusajan sapuskaksi, meinaan joulusapuskoja odotellessa. Valmistus on simppeliä ja lopputulos makuhermoja kutkuttavaa ja talven oloihin vekkulin hikistä, edellytyksellä että lykkää riittävästi tuorechiliä tai säilöttyjä jalapenoja. On kuitenkin kevyttä, ei yhtään extrarasvaa. Unniruokana ei vaadi juurikaan oleskelua keittiössä. Vartti niin vuoka on uunissa. 

1 pkt (400 g) hyvää choriskotyyppistä makkaraa
1 pkt  kananfileesuikaleita tai 2 filettä suikaloituna
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pala selleriä
1 paprika
tuorechiliä maun mukaan, eli reilusti, tai säilyke jalapenoja
2 dl riisiä
1/2 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1/2 tl kuminaa jauhettuna
mustapippuria
suolaa
1/2 sitruunanmehua
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk ruskeita papuja
kanalientä

smetanaa

Pilko vihannekset ja makkara, laita kaikkien muiden aineiden kanssa uunivuokaan. Mausta ja lisää kanalientä niin että aineet peittyvät. Laita +200 uuniin ja paista n. 60 min. Kunnes neste on imeytynyt. Tarjoile hyvän oluen ja smetanan kera. 



Kommentit

Suositut tekstit