FocacciaJippii, kuuluu meillä koirien suusta kun kysyn jotta leivotaanko Focacciaa? Tästä leivästä ei voi kuin tykätä. Sen nuo kolme herkkuperääkin ovat oppineet. Tietävät ettei isäntä voi syödä koko leipää yksin, vaan kyllä siitä liikenee palaset jos toisetkin meille myös. Eihän sitä voi säilyttää viikkotolkulla vaan on parasta tuoreena.
Helppo ja  nopea tehtävä. Tuoksu joka uunista tulee on jo yksin vaivan arvoista. Ja taas voi varioida, päälle mitä itse haluaa. Kunhan muistaa kaksi oleellista, merisuola ( ei ikikinä mitään pan- tai vuorisuolaa). Voi laittaa tomaattia, tavallista, kirsikkaa, jopa purkista kuorittu tomaatti käy, kunhan sitä hieman pienii. Sipulirenkaita, valkosipulia, tuorchiliä, jopa paprikaa.

5 dl  vettä
1 pkt kuivahiivaa
1 tl sokeria
2 tl suolaa
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
10- 11 dl vehnäjauhoa, durum ehdottomasti parasta

Päälle:
Tomaattia, tuoretta rosmariinia, valkosipulia, ect. maun mukaan ja se merisuola!

Liota hiiva reilusti kädenlämpöiseen (+40) veteen. lisää sokeri ja suola. sekoita puuhaarukalla jauhot sekaan, loppuvaiheessa lisää öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikinan pitää olla sen verran löysää että sen saa lastalla levitettyä uunipannulle. Nostata kulhossa tuorekelmun alla n. 20 min. Levitä pannulle, lisää tomaatit, hienonnettu tuore rosmariini ja merisuolaa kevyesti. Nostata vielä n. 15 min. Paista +200 n. 25 min. Voitele oliiviöljyllä valmis leipä.

Hyvää dipattuna balsamicoon.

Kommentit

Suositut tekstit