Munakoisopastakastike



Jälleen kerran luen suomalaista keskustelua kasvisruoasta ja sen sopimattomuudesta raavaalle miehelle, nyt ministerin suusta. Jotenkin asia tympii. Samoin se vasta-argumentointi toiselta puolelta. Vedetään nyhtökaurat ja muuta teollista mukaan. Koskakohan ihmiset oivaltaisivat että ne hyvät tuoreet raaka-aineet ovat se juttu, ei mikään prosessoitu moska? Suomalainen ja kroatialainen maatalous, molemmat, tuottavat hirmuisen hyviä raaka-aineita joista pystyy tekemään hyvää ja kevyttä. Proteiiniakin saa aivan mainiosti palkokasveista, munista ja juustoista. Siis ne joille nuo sopivat ruokavalioon.

Nyt avataan syyskauden munakoisoherkuttelua ja tehdään siitä herkullista pastaa. Yksinkertaista ja maukasta. Homma on varsin nopea ja edullinen, vaikka sisältääkin punaviiniä. Viini kun ei maksa juurikaan mitään täällä. Viiden litran maustepullo pitää aina olla kaapissa. Muuten lisäksi puutarhasta tuoreita auringon kypsentämiä tomaatteja, valkosipulia ja keltasipulia. Hiven kapriksia tehostamaan makua.
Pastaksi sopiikin sitten kaikki oman maun mukaan. Aikaa menee reilu 20 min, joten sopii kiireisemmällekin. Sama aika kuin menee pastaveden lämpiämiseen. 



1 pieni munakoiso
3 kypsää tomaattia tai
1 tlk tomaatteja
1 dl punaviiniä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
chiliä maun mukaan
oliiviöljyä
basilikaa
suolaa
mustapippuria
½ tl tummaa sokeria tai hunajaa
parmesaania

pastaa maun mukaan

Leikkaa munakoiso n. 2 cm kiekoiksi ja suolaa ne kevyesti ja anna itkeytyä tovi. Hienonna sipuli karkeasti ja valkosipulit. Kuutioi tomaatit. Jos käytät tölkkitomaatteja niin hienonna kevyesti veitsellä niitä tölkissä. Lohko kuivatut munakoisokiekot reiluiksi lohkoiksi. Kuumenna laakeassa paistokasarissa tai laakeassa paistinpannussa reilu loraus oliiviöljyä ja lisää sipulit siihen hetken päästä munakoisot mukaan ja anna niidenkin saada väriä. Seuraavaksi tomaatit ja punaviini. Mausta ja anna muhia vain hetki, niin että munakoisot eivät mene soseeksi. Keitä pasta ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon. Jos on tarpeellista niin lisää hiven pastan keitinvettä ja sekoita. Lopuksi päälle reilusti parmesaania.














Kommentit

  1. Hyvä ohje ja menee kokeiluun. Teen paljon munakoisosta ruokaa mutta pastakastiketta en ole kokeillut. Olen ihan samaa mieltä, että tuo iänikuinen rutina kasvisruuan sopimattomuudesta raavaille tms. on niin kulunutta että saisi jo unohtua. Suomessa on loistavia juureksia ja villiyrttejä, joita voisi käyttää ja samalla kevenee laskukin ruokakaupassa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit