Lämmin fenkolisalaatti


Kroatiassa alkaa olla karnevaaliaika loppu. Laskiasesta laskeudutaan paastoon täälläkin. Se merkitsee ruoan yksinkertaistumista ja lihan vähenemistä ruokapöydästä. Toki Joulun jälkeinen karnevaaliaika on ollut riehakasta ja silloin herkutellaan ja nautitaan ruokaa ja juomaa. Viini pääsee virtaamaan kun juhlitaan. Huomenna on laskiastiistai ja hyvä syy yhdistää juhlistava ja keveähkö ruoka paastoon.

Tässä on äärettömän helppo resepti ja kuitenkin taivaallisen hyvää. Porkkanan makeus yhdistettynä fenkolin anismaiseen makuun. Hieman kuin rakuunan makuun. Täydellinen symbioosi. Ja kun mukaan annetaan hiven voita ja hunajaa, niin makumaailma on täydellinen. Kaveriksi hiven vihersalaattia maailman parhaalla sinappisella kastikkeella ja seesaminsiemenille. Lopputulema onkin silmiä ja suuta hivelevä.

Tähän salaattiin sopii varsin mainiosti kaveriksi rapeaksi paistettu pekoni. Pikkuporkkanoita
fenkoli
suolaa
hunajaa
voita

päälle:
hiven parmesaanilastuja
muutama tippa balsamicoa
pari tippaa hyvää oliiviöljyä

Rinnalle täydellinen vihersalaatti sinappikastikkeella, ohje on linkin alla

Huuhdo ja harjaa pikkuporkkanat hyvin. Jos ei ole käytettävissä tuoreita pikkuporkkanoita niin silloin vain isoja kuorittuna ja halkaistuna. Suikaloi fenkolista n. 1 cm viipaleita. Esikeitä ne puolikypsiksi ja valuta hyvin. Anna reilun nokareen voita saada pannulla väriä jolloin voi saa pähkinäisen maun. Ruskista fenkoliviipaleet ja porkkanat varovasti voissa ja lisää loppuvaiheessa hiven hunajaa joukkoon ja pyöritä kaikki siinä. Kasaa annos ja lisää pari tippaa balsamicoa ja hyvää oliiviöljyä päälle. Pari lastua parmesaania kruunaa kaiken.
Halutessa paista pekonia kaveriksi. Lisää pekoni kylmälle kuivalle pannulle ja anna paistua omassa rasvassaan rapeaksi.


Kommentit

Suositut tekstit