Kroatialainen tonnikalatahnaOn jouluaatonaatto ja minulla keittiössä tohistaan ihan normivauhdilla. Tosin ihmettelen jotta mihin minä kaiken tuon sapuskan sitten tungen. Onneksi on kolme koemaistajaa tuossa jalkojen juuressa, koirille kelpaa.
Kroatialaiseen jouluperinteeseen kuuluu kala näin joulun aluspäivinä ja aattona. Bakalar eli turska on se joka on pop. On kuivattua ja siitä liotettua. Myös tuoretta. Tehdään kalasoppaa, keitetään fileinä, paistetaan ja ja sitten bakalar kalatahnaa.
Toinen mikä kuuluu täällä perinteeseen on tonnikala, se perussäilyke. Toki myös paljon ostetaan tuoretta ja paistellaan pihveinä.
Tämänkertainen tonnikalatahna on hyvin simppeli ja minulle pienoinen ylläri että siihen täällä törmäsin. Siis siinä mielessä että olen tehnyt vastaavaa jo vuosikymmenet. Käyttänyt sitä voileipäkakuissa ja vastaavissa. Tällä kun on oiva täyttää tuulihatutkin. Täällä tämä syödään leivän päällä levitteenä. Sopii vallan mainiosti etenkin ruisleivälle ja perunarieskale. On mainio Uudenvuoden juhliin. Tästä saa vaikka suolakeksille komean ja maistuvan päällisen. Oliivi vain huipulle ja vot!

1 tlk tonnikalaa
3 rkl raejuustoa
3 rkl majoneesia
½ sipuli
mustapippuria
sitruunanmehua
suolaa
tilliä

Valuta tonnikala hyvin. Hienonna sipuli oikein hienoksi, samoin tilli. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta.


Kommentit

Suositut tekstit