Spagettikurpitsaa kikhernecurryllä



Spagettikurpitsaa, voi taivas! Jotain mahtavan hyvää. Olen aina tykännyt siitä. Sain keväällä Suomesta erästä todella hyvän maukuista lajiketta minulle vakuuteltiin. Siemenet tulivat kuitenkin hieman myöhässä ja olin ehtinyt istuttaa muita lajikkeita eikä tilaa jäänyt kuin yhdelle taimelle, harmi. No tämä taimi sai runsaasti kanansitä juurilleen mullan joukkoon. Samoin runsaasti huomiota ja vettä. Vaikka istutus meni myöhään ja kesä oli kurpitsoille kaikkea muuta kuin suotuisa, niin sain siitä hieman satoa.
Tänään ensimäinen kurpitsa pääsi työnalle ja uuniin kypsymään. Pidän jotenkin enemmän uunissa kypsentämisestä parempana kuin keittämistä. Mausta tulee paljon täyteläisempi.
Seuraksi sille jälleen curry, kuten viimeksikin. Nyt vain tehdään kikherneistä ja paprikoista kera kookoksen. Hieman muunnellen ja lisää makua. 




1 spagettikurpitsa
½ punainen paprika
½ vihreä paprika
1 sipuli
tuorechiliä runsaasti, maun mukaan
2 valkosipulin kynttä
1 tlk kikherneitä
½ dl kookoshiutaleita
1 tlk kookosmaitoa
½ sitruuan mehu
2 tl hunajaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 rkl makeaa paprikajauhetta
curryä runsaasti
2 tl kurkumaa
tuoretta korianteria

Halkaise kurpitsa pituussuunnassa ja poista siemenmalto. Voitele puolikkaiden hedelmäliha öljyllä ja ripottele suolaa ja mustapippuria hiven. Paahda uunissa 200 n. 40 min, kunnes ovat kypsiä.
Tee sillä välin curry. Suikaloi sipuli ja kuullota öljyssä currryn, kurkuman ja paprikajauheen kanssa. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuutioidut paprikat sekä chili. Kun kaikki ovat hieman pehmenneet niin hunaja ja sitruunanmehu sekä hyvin valutetut kikherneet. Kookosmaito ja -hiutaleet sekä loppumaustaminen. Anna hautua hetki jotta kaikki kypsyy.
Kun kurpitsa on kypsää niin riivi haarukalla hedelmäliha spagetiksi ja lisää curryä joukkoon. Lopuksi hienonnettua korianteria päälle.

Kommentit

Suositut tekstit