Kallen Hernetuutinki
Tämä on moderni versio Pohjois-Pohjanmaan hernetuuvingista. Olin jo melkein unohtaa tämän herkullisen lisukkeen jota ehdottomasti pitää saada joulupöytäänkin. Kaverini tuolla Etelä-Kroatiassa alkoi hernekeiton tekoon pakasteherneistä ja siitä se tulvahti takaisin mieleen, onneksi. Ei herneistä kuulemma keittoa tullut, sellaista suomalaista. Vaikka alkuperäinen resepti alkujaan keitetään kuivatuista keltaisista herneistä, niin tähän minun reseptiin tuoreet ja pakasteherneet istuvat mainiosti ja ovat ne ainoat oikeat.
Tätä ei oikein kykene ylimainesanoin kehumaan on tämä niin hyvää. Myöskin teko on äärettömän yksinkertaista ja lopputulos on kuitenkin kevyt. Hieman voita, suolaa, mustapippuria ja etenkin minttua, tekevät tästä herkullisen. Suosittelen!

1 ps pakasteherneitä
vettä
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita
1 tl kuivattua minttua

Keitä herneet pienessä vesitikassa kypsiksi ja valuta keitinvesi toiseen astiaan. Aja herneet muhennoksi sauvalla tai blenderillä. Lisää voi ja keitinlientä niin että soseesta tulee sopivan notkeaa. Lisää minttu, suola ja pippuria hiven. Sekoita käsin kuohkeaksi. Tarjoile lämpöisenä.

Vinkki: Lisäämällä massaan kermaa ja hieman vehnäjauhoja saadaan loistava hernepatee.

Kommentit

Suositut tekstit