Juustoinen perunaparsakaalipaistos



Parsakaalia oli kaupassa ja aivan mielettömän upeaa. Iski himo ja halu tehdä jotain aivan mielettömän upeaa uuniruokaa. Tästä tehdään todellinen proteiinipommi ja varsin kevyt sellainen. Haetaan mukaan syksyisiä värejä ja pehmeän herkullisia makuja. Itseasiassa täyte sopii sellaisenaan vaikka piirakan täytteeksi. Nyt kaveriksi halusin kuitenkin perunan jolloin tästä saa loistavan illallisen jota sopii nauttia hyvän täyteläisen Istrian punaviinin kera.
Juustona käytän raejuustotyyppistä hieman hapanta paikallista juustoa joka ehkä vastaa sitä ruotsalaismeijerin cottagejuustoa. Lisäksi laitetaan 12% ranskankermaa joka myös antaa mukavaa happamuutta mukaan. Lisäksi tässä makua antaa kasvisliemimassa. Sen voi korvata oikein hienoksi hienonnetulla persiljalla. Näin saadaan nätti vaaleanvihertävä teksuuri ja loistava maku täytteelle. Lisätään mukaan valkosipulia ja kananmunaa sitomaan rakenne. 




5 perunaa
1 parsakaali
1/2 punainen paprika 

1/2 keltainen paprika

täyte:
1rs raejuustoa
2 tlk ranskankermaa
1 muna
2 valkosipulin kynttä
1 rkl kasvisliemimassaa tai
pieni nippu persiljaa
tuorechiliä maun mukaan
mustapippuria
suolaa

Kuori perunat ja esikeitä puolikypsiksi n. 15 min. Pieni parsakaali ja kuori jalkaa. Keitä jalka perunoiden kanssa lähes kypsäksi ja suikaloi ohueksi viipaleiksi. Paprikat vain suikaleiksi ja chili nätin hienoksi. Viipaloi perunat ja laita voidellun uunivuoan pohjalle. Parsa, hienonnetut jalka ja paprikat päälle. Sekoita täyte ja kypsennä uunissa 180 n. 40 min.





Kommentit

Suositut tekstit