Zucchini quacamole


Jälleen kerran olen pyöritellyt kesäkurpitsaa käsissäni ja miettinyt hyviä kohteita sille. Mieleni kun taas tekee tortilloja. Vaan avocadot ovat kaupassa ja korvaavaa pitää kehitelle tilalle. Alkuun meinasin kurpitsan laittaa täytteeksi. Vaan nyt taitaa mennä sekä että.
Ajatus toki on muhinut mielessäni jo aikasemmin, koska molempien perusmaku on hyvin samanoloinen, hieman saippuamainen. Siksipä ei ollut suurikaan ylläri että homma toimii. Toki hieman värille hain vahvistusta rucolasta ja tuoreesta korianterista. Antavat myös mukavaa lisämakua tälle. Samoin kuin se että perushollanninchilin tilalle laitoin lemondrop chiliä jonka hieman sitruunainen aromikas maku tuo lisäsäväystä kivasti tähän.
Ainoa suurempi ero on kosteudessa jota kurpitsa tuo muossaan rakenteeseen. Tähänkin hieman auttaa kun lisää hivenen oliiviöljyä joukkoon sekoittamisen loppuvaiheessa. Vaan ei parane laittaa paljoa, sillä nyt ei tehdä pestoa. Öljy myös tekee tästä hieman täyteläisemmän. 

Ehdoton resepti persaukisten keittokirjaan kesäaikana.

Avocadon kokoinen pala kesäkurpitsaa
1 valkosipulin kynsi
½ sitruunan mehu
1 pieni tuore chili
hieman tuoretta rucolaa
hieman tuoretta korianteria tai persiljaa
suolaa
mustapippuria
1 tl oliiviöljyä

Leikaa kurpitsa kuutioiksi ja lisää kaikkien aineiden kanssa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi massaksi. Lisää öljy loppuvaiheessa ja mausta loppuun. Anna seistä hetki kylmässä jolloin maut tasaantuvat. Tämän rakenne ei kestä vuorokauden seisottamista vaan silloin neste pyrkii erottumaan. Ensiapuna silloin poisto tai sekoitus, eli tämä on selvästi vetisempi kuin  avocado. Joten vain nopeaan käyttöön.

Kommentit

Suositut tekstit