Zucchini Cazpacho


Pitipä kokeilla kuinka kesäkurpitsa taipuu kylmäksi keitoksi ja hyvinhän se taipui. Syksyisin kun kesäkurpitsa on halpaa niin tässä on mainio vaihtoehto. Hyvää ja kevyttä. Moniin cazpachoihin käytetään mantelia antamaan makua ja rakennetta. Päätin kuitenkin käyttää kevyesti paahdettua seesaminsiemeniä jotka ajoin oliiviöljyn kanssa tahiniksi. Aivan yhtä hyvin voi käyttää valmista tahinia. Helpottaa kummasti tekemistä ja saa lähes saman maun kuin paahdetuilla.
Keiton kanssa sopii ehdottomasti paahdetut krutongit, tuore paprika ja vaikka halkaistut kirsikkatomaatit. Eikä muuten nökkö smetanaa tee ollenkaan huonoa päällä.
Jälleen kerran varsin edullinen ruoka joka sopii myös vegaanille.

1 kesäkurpitsa
2 valkosipulin kynttä
3 rkl seesaminsiemeniä
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl vettä noin!
½ sitruunan mehu ja kuori
suolaa
kourallinen persiljaa tai
2 rkl kasviliemimassaa
chiliä maun mukaan
mustapippuria

Paahda seesamin siemenet kuivalla pannulla niin että ne saavat hivenen väriä. Aja ne parin rkl oliiviöljyä kanssa tahinimassaksi. Kuutio kesäkurpitsa ja aja tahin, persiljan sekä valkosipulin kanssa hienoksi massaksi. Lisää vettä sen verran että saat sopivan paksuisen keiton. Mausta ja lisää loput oliiviöljystä nauhana massaan kokoajan sekoittaen sauvalla tai tehosekottimella. Keiton on hyvä levätä jääkaapissa 30 min jotta maut tasoittuvat.Kommentit

Suositut tekstit