Zucchininuget
Kesä on Kroatiassa elokuussa parhaimmillaan ja myös kuumimmillaan. Tänävuonna se on ollut äärettömän kuiva ja kuuma. Koko maa kärsii kuivuudesta ja se näkyy myös puutarhassa. Kuitenkin sitkeällä vedenkannolla sieltä saadaan satoa keittiöön. Hieman kurkkuja saatu säilöttäväksi asti ja tomaattejakin riittääjopa kuivattavaksi auringossa.
Kesäkurpitsa on ollut varsin kiitollinen kasvamaan ja anteliaalla päällä. Tässä on oikeasti saanut laittaa luovuutta kehiin jotta saa monipuolista einettä tehtyä siitä. Samalla on todettava että olen alkanut arvostamaan huomattavasti tuota raakana niin saippuamaista kasvista. Siitä saa oikeasti hirmuisen hyvää ruokaa kunhan malttaa paneutua sen maustamiseen.
Nyt tehtävät nugetit läksivät mielessäni siitä kun joku oli tehnyt jostain nyhtöjutusta niitä. Minä kun en arvosta noita korvikkeita en edes soijarouhetta yhtään. Nämä eivät ole tarkoitettu vegaaneille, vaan ovat rehellistä kasvisruokaa jossa on kananmunaa, juustoa ja korpujauhoa. Ja runsaasti hyvää makua. Tehdään kunnon texmex-tyylillä ja dipataan reiluun chiliseen tomaattikastikkeeseen tai salsaan. Kaveriksi ei tarvitse kuin reilun kaalisalaatin. Niin ja hyvän oluen.

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 valkosipulin kynsi
tuoretta chiliä maun mukaan
sitruunan mehua
suolaa

mustapippuria
grillimaustetta
50 g juustoraastetta
vehnäjauhoja
1 muna
korppujauhoja
öljyä

Leikkaa kesäkurpitsa n. 1,5 cm viipaleiksi. Koverra keskeltä maltoa niin että vain ohut reuna jää kuoren sisäpuolelle. Ripota renkaille hiven suolaa ja grillimaustetta molemmin puolin ja anna maustua hetki. Pilko malto pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla öljyssä valkosipulin ja chilin kanssa. Anna hetki jäähtyä ja sekoita juusto, hiven sitruunanmehua ja tarvittaessa suolaa. Täytä seoksella kesäkurpitsarenkaat. Sekoita hiven suolaa ja grillimaustetta korppujauhoihin ja riko munan rakenne kunnolla. Leivitä ensin vehnäjauhossa pyörittäen. Sitten kastele munassa ja lopuksi pyörittele korppujauhoissa. Paista pannulla runsaassa öljyssä keskilämmöllä molemmat pinnat ruskeiksi. Seuraksi salaattia ja salsakastiketta


Kommentit

Suositut tekstit