Jucatanilainen squashmuhennos


Jälleen kerran lähdetään tekemään kesäkurpitsaa. Jenkit ja meksikolaiset hallitsevat kurpitsaruoat ja siis haetaan sieltä mallia. Samalla saadaan hieman uudenlaista luonnetta varsin kevyen makuiselle kurpitsalle. Tehdään siitä muhennosta. Hyvin yksinkertaista mutta kuitenkin äärettömän hyvää.
Jälleen kerran kurpitsa saa olla iso ja tanakka. Annetaan sille ensin kunnon öljykypy pannulla, valkosipulin kera lisätään sekaan sitruunaa ja timjamia sekä chiliä. Freesataan huolella ja annetaan saada makua, lopuksi sitruunaa ja tomaattipyreetä mukaan ja aavistus sokeria antamaan makeutta.
Mukaan sipulia, porkkanaa, maissia, pintopapuja ja paseerattua tomaattia. Haudutetaan uunissa kunnolla ja lopuksi juustohuntu kuorutukseksi. Keltainen kesäkurpitsa olisi se oikea tähän, vaan kyllä vihreä maistuu aivan samalta, värissä vain vähän hävitään.
Tämä ei tarvitse seuralaiseksi mitään muuta kuin tuoretta patonkia ja ranskankermaa.
Kuitenkin jos haluaa niin tästä saa loistavan täytteen tacoille. Tekee vain uunissa kypsäksi ja jättää juuston pois. Lisää vain täytteen kuoriin ja raastejuusto niskaan ja uuniin vastusten alle saamaan väriä. 




1 iso tai pari pientä kesäkurpitsaa
1 iso sipuli
1 porkkana
4 valkosipulin kynttä
1 tlk pintopapuja tai kidneypapuja
1 tlk säilykemaissia
1 tlk pieni tomaattipyreetä
1 tlk paseerattua tomaattia
1 sitruunan mehu
½ tl sokeria
suolaa

mustapippuria
jauhettua korianteria
runsaasti timjamia
runsaasti tuoretta chiliä, mielellään habaneroa (maun mukaan)
nippu tuoretta korianteria
öljyä
150g juustoraastetta

Halkaise kesäkurpitsat ainakin neljään osaan ja poista pehmyt siemenmalto. Leikkaa reiluiksi kuutioiksi. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipulit. Halkaise porkkana ja suikaloi todella ohuiksi suikaleiksi. Lisää öljyä pannulle ja paahda kurpitsakuutioita ja valkosipuleita niin että ne saavat väriä, lisää chili, suolaa ja sokeria mukaan, lopuksi tomaattipyree joukkoon ja antaa sen saada hieman makeutta lisää. Lisää sitruunan mehu. Laita uunivuokaan ja huuhdo pannu pienellä vesitilkalla. Paahda sipulit ja porkkanat öljyssä yhdessä. Kun sipulit ovt saaneet väriä niin siirrä uunivuokaan ja huuhtele jälleen pienellä vesitilkalla. Valuta pavut ja maissi, kaada uunivuokaan paseeratun tomaatin kanssa. Lisää tuore silputtu korianteri ja mausta loppuun. Kypsennä uunissa +200 30 min. Lopuksi lisää juustoraaste päälle ja anna saada sen väriä.
Tarjoile sellaisenaan smetanan kera. Voit myös tarjoilla riisin lisukkeena.


Kommentit

Suositut tekstit